Κάποιες σκέψεις


Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα

Είναι κρίμα να ζούμε σε μια χωρa που έχει όλες τις προδιαγραφές να είναι χαρούμενη κι ευτυχισμένη, γιατί έχει ειρήνη γιατί έχει ομορφιά γιατί έχει ένα λαό που ξέρει να παίρνει καλά, γιατί έχει 300 μέρες το χρόνο ήλιο και για πολλούς άλλους λόγους και αν αυτού ζούμε μέσα στη μιζέρια, την εσωστρέφεια, την μουρμουρά, τον αλληλοσπαραγμό, τη μάχη των συμφερόντων, με τα ΜΜΕ να καταδυναστεύουν τη ζωή μας, να δικάζουν και να καταδικάζουν ανάλογα πως τους συμφέρει και ανάλογα προς τα που γέρνει η ζυγαριά, όχι με γνώμονα την αλήθεια αλλά με γνώμονα την αύξηση της ακροαματικότητας.
Όσο για τους πολιτικούς μας αυτή είναι μια χαμένη υπόθεση. Όπου και αν ανήκουν το μονό που τους ενδιαφέρει από την οποία κατάσταση, είναι ποια ωφελεί θα αποκομίσουν. Κι εγώ, ο ανώνυμος πολίτης, που το μονό που επιθυμώ είναι να ζω σε μια ευνομούμενη πολιτεία και να μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια, αισθάνομαι προδομένος, δυστυχισμένος, έκθετος σε κάθε λογής κίνδυνο, ανασφαλής, τρομαγμένος.
Γιατί ολ’ αυτά;
Ποιοι είναι αυτοί που επιζητούν την καταστροφή αυτής της χωρας; ποιοι είναι αυτοί που δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι; Ξέρω ότι κάνεις δε μπορεί να μου απαντήσει και ξέρω ότι θα αποχωρήσω άπ αυτη τη ζωή χωρίς να το μάθω ποτέ

S. Levi