Με λάθος αντίπαλο τα βάλατε ...


Προς πάντα ενδιαφερόμενο

Δεν έχουμε πιστέψει ότι τόσα χρόνια δεν μπορείτε να πιάσατε μια χούφτα ζωηρούς αλλά ντροπαλούς με σκουφάκια. Δεν έχουμε πιστέψει ότι αστυνομικοί υπάλληλοι που είναι και γονείς και άνθρωποι έχουν λόγους να κάνουν τη διαφορά σε ένα προβληματικό κοινωνικό περιβάλλον. Δεν έχουμε πειστεί για τις ικανότητες και αγαθές προθέσεις πολλών φορέων, λειτουργών και οργανισμών.
Σε ένα πλανήτη που αργοπεθαίνει και τα 2/3 του πληθυσμού πεινάνε, τίποτα πια δεν προκαλεί έκπληξη. Σε ένα κόσμο με 2% ανάπτυξη και 20% αύξηση των κερδών, καμία οικονομική θεωρία δεν επιβεβαιώνεται. Σε μία κοινωνία που η μόρφωση έχει εκφυλιστεί σε εργαλείο επιβίωσης, τα θύματα έχουν προεπιλεγεί. Μετά τη τρίτη ηλικία και τη γενιά των 700 ευρώ ήρθε η ώρα των παιδιών. Με άλλα λόγια, ο στόχος είναι η ανόθευτη, ελεύθερη, υγιής, καθαρή και δημοκρατική σκέψη.
Αυτή τη φορά τα βάλατε με λάθος αντίπαλο. Αυτό το ‘τέλος’ ούτε ο Αριστοτέλης θα μπορούσε να το περιγράψει. Μη προσπαθήσετε να το φανταστείτε. Βρείτε κουράγιο να το ζήσετε. Θα το χρειαστείτε. Μιλώ ως πατέρας και μόνο.

Λάμπρος Κωστάρας