Στή Γαλλία οι Μαθητές νίκησαν !!!!

Ο φόβος ότι το Ελληνικό σύνδρομο μπορεί να επεκταθεί και στη Γαλλία ανάγκασε τον Σαρκοζί να κάνει πίσω.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές Λυκείου ξεχύθηκαν και χθες στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Γαλλίας εορτάζοντας τα «επινίκια» του αγώνα τους, καθώς «με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού» ο γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαβιέ Νταρκός αποφάσισε να αναβάλει την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης την οποία ο ίδιος εισηγήθηκε.

Πολλοί αναλυτές στη Γαλλία κάνουν τώρα λόγο για «υπαναχώρηση» της κυβέρνησης και «ενταφιασμό» της πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης και προχωρούν μάλιστα ακόμη στη συσχέτιση των μαθητικών κινητοποιήσεων στη χώρα με την «κοινωνική εξέγερση»όπως οι ίδιοι την ονομάζουν- στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι το «ελληνικό σύνδρομο» βρίσκεται πίσω από τη θεαματική στροφή του κ. Νταρκός, ο οποίος δήλωνε με έπαρση προ λίγων ημερών: «Η αναβλητικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου,δεν είμαι ο υπουργός του εθνικού δισταγμού».

Είναι ενδεικτικό, ότι ο πρόεδρος Σαρκοζί είναι η πρώτη φορά που υποχωρεί, έστω και προσωρινά , μπροστά στην αυξανόμενη λαϊκή οργή.............