ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (6/12/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ.....06-12-2008

....Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Φελίπε Πέρες Ρόκε
δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι προτάσεις του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την άρση ορισμένων από τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Ουάσινγκτον στη χώρα του αποτελούν μια καλή αρχή για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

....Ο Τζόζεφ Γκάρντνερ, ένας αφροαμερικανός
που είχε καταδικασθεί για το βασανισμό, το βιασμό και το φόνο της 25χρονης Μελίσα ΜακΛάχλιν το 1992 στο Τσάρλεστον, εκτελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με θανατηφόρο ένεση στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των σωφρονιστικών αρχών της πολιτείας.

....Η Αντζελίνα Τζολί διατήρησε τον τίτλο της καλύτερα αμοιβόμενης
ηθοποιού στο Χόλιγουντ λαμβάνουσα ποσά μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ρόλο της σε κάθε ταινία,σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή στην εφημερίδα The Xollywood Reporter.

....Για πρώτη φορά εδώ και 64 χρόνια ένα πλοίο του ρωσικού πολεμικού
ναυτικού εισήλθε χθες Παρασκευή στη Διώρυγα του Παναμά ανακοινώθηκε από τις αρχές του Καναλιού.

....Η Κάρολιν Κένεντυ, το μόνο παιδί του πρώην προέδρου
Τζων Φιτζέραλντ Κένεντυ που βρίσκεται εν ζωή, ενδέχεται να διαδεχθεί τη Χίλαρυ Κλίντον στη Γερουσία όταν η πρώην πρώτη κυρία παραιτηθεί για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών τον Ιανουάριο, μετέδωσαν χθες Παρασκευή ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

....
Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ έπεσε στο Λονδίνο κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια.

....Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας,
στο ύψος του Κάστρου, προέβησαν πριν από λίγο δεκάδες αγρότες.Όπως υποστηρίζουν, η Εθνική Οδός θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον μισή ώρα, ως συμβολική διαμαρτυρία για την μη ικανοποίηση μέχρι στιγμής των αιτημάτων τους.

....
Την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλούν από την Κύπρο τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των εταιριών "Ρασαντέλ", "Μαντέους" και "Τορκάσο" για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

....Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας
για την υπόθεση απαγωγής του καρδιολόγου από την οικία του στη Βάρη την Παρασκευή.Στις έρευνες συμμετείχε ακόμα και το Λιμενικό Σώμα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο στοιχείο.

....Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας
πήγε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο για να ενημερωθεί προσωπικά αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Η κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδόπουλου παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.

....Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην νότια Καλιφόρνια,ανακοινώθηκε από το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

....Η φοβερή αυτή υπόθεση της βίαιης απαγωγής του γιατρού Επαμεινώνδα
Γερασιμόπουλου δεν είναι η μοναδική περίπτωση επιθέσεων από σκληρές συμμορίες στα σπίτια ανυποψίαστων οικογενειών. Πριν από λίγες ημέρες εφιαλτικές στιγμές έζησε η οικογένεια ενός επιχειρηματία στο Καπανδρίτι, ενώ και στην Πετρούπολη τα μέλη μιας άλλης οικογένειας έπεσαν θύματα αδίστακτων κακοποιών.
....ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΝΕΑ...
• Σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού SPORT TV. Στην διεύθυνση sporttvnews.gr μπορείτε να δείτε ζωντανά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του καναλιού, να μάθετε νέα για τις εκπομπές και πολλά βίντεο επικαιρότητας.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τ/Ο ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ (ΕΣΡ)
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ 7-3.11.2008 που αναφέρεται στην ΑΠΟΦΑΣΗ 604-2008 (ΕΣΡ)
• Hot BirdS: Body Time TV 11785 H - Payam TV 11585 V - Hope Channel Europe 11013 H - Sardegna 1 Sat 11137 H - ODIE 11411 H - Vacanze TV 11541 V
• Το κανάλι MTVNHD θα εκπέμπει στις πλατφόρμες CanalSat (Γαλλία), Sky (Μ. Βρετανία) και HOT (Ισραήλ).

....Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή ενός νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου, τύπου «Mall»
στον Ελαιώνα. Χθες δόθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας προσωρινή δικαστική διαταγή να μην προχωρήσει καμία εργασία για το εμπορικό κέντρο, μέχρις ότου αποφανθεί η Επιτροπή Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την αίτηση για «πάγωμα» των εργασιών που έχουν υποβάλει 130 κάτοικοι, αλλά και πολιτιστικοί - περιβαλλοντικοί φορείς.

.... Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
σημειώθηκε το Σάββατο στα βορειοδυτικά της Ντίλι, της πρωτεύουσας του Ανατολικού Τίμορ, στη Θάλασσα Μπάντα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωλογική υπηρεσίας.Η υπηρεσία μετεωρολογίας της Ινδονησίας δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 163 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ντίλι και 315 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπαουμπάου, στην Κελέβη της Ινδονησίας.

....
Αναγκαστική στάση στα pits για την ιαπωνική Honda! Η πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρεται από τη Formula 1 και «βγάζει στο σφυρί» την ομάδα της, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.