Φάκελος Ναρκωτικά (36) ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ (2ο Μέρος)


Συνεχίζουμε κατ' αποκλειστικότητα από το καφενείο την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μας gianniotis.gr με τίτλο:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν"
Πληροφορούμε τους φίλους μας ότι, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ

ΜΕΡΟΣ 2ο

Ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά από τους οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι λόγω της επίδρασης του ναρκωτικού έχει σαν αποτέλεσμα τη σοβαρή μείωση της ικανότητας εκτίμησης των αποστάσεων, καθώς και της έγκαιρης αντίδρασης αυτών.

Ψευδείς καταμηνύσεις και ψευδορκίες.

Λόγω των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων που δημιουργούνται στον τοξικομανή από ορισμένα ναρκωτικά και μη έχοντας σαφή αντίληψη της πραγματικότητας, μπορεί να προβεί σ' αυτές τις αξιόποινες πράξεις.

Γι' αυτό και οι καταθέσεις των τοξικομανών πρέπει να αντιμετωπίζονται και να ελέγχονται με μεγάλη προσοχή.

Προκειμένου να πετύχουν το ευεργέτημα της αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους, μπορεί να δώσουν ψευδείς και συκοφαντικές καταθέσεις, ή και με σκοπό να εκδικηθούν κάποιους άλλους που ενδεχομένως κατά το παρελθόν δεν τους φέρθηκαν σωστά.

Θύμα εγκλήματος από την τοξικομανία.

Ο τοξικομανής μπορεί να πέσει θύμα εγκλήματος πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο άτομο.

Αυτό γιατί στην κατάσταση που περιέρχεται από τα ναρκωτικά, δεν μπορεί να υπερασπιστεί εύκολα ούτε το σώμα του, ούτε και την περιουσία του.

Γι' αυτό συνήθως πέφτει θύμα κλοπής, ληστείας, απάτης, σεξουαλικής κακοποίησης κλπ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο τοξικομανής πέφτει θύμα του άγραφου νόμου της αυτοδικίας, ιδίως όταν προδίδει συνεργάτες του μέσα ή έξω από τη φυλακή.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν γνωρίζει κάτι σε βάρος εμπόρων ναρκωτικών και το καταθέτει όταν εξετάζεται σαν μάρτυρας ή σαν κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ή της αστυνομικής αρχής.

Απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοκτονίες:

Η στερητική επίδραση των ναρκωτικών, δημιουργεί στον τοξικομανή κατάσταση απόγνωσης, ιδίως όταν δεν έχει τον τρόπο ή την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτεί ναρκωτικά, γι' αυτό και προσφεύγει στη "λύση" της αυτοκτονίας.

Να πώς περιγράφει την αυτοκτονία του ένας 25άρης, σε σημείωμα που άφησε δίπλα του, όταν βρέθηκε νεκρός, κρεμασμένος με σχοινί στο υπόγειο του σπιτιού του αφού οι δυνατότητές του για ανεύρεση της ηρωίνης, είχαν εκμηδενισθεί:

"… Περνάνε οι μέρες κι εγώ δυσκολεύομαι για να τη βρω, (προφανώς μιλάει για την ηρωίνη). Δεν έχω που να στηριχθώ. Με εγκαταλείψανε όλοι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν αδικώ κανέναν, γιατί όλοι έκαναν τη δουλειά τους κι' εγώ τους πίστευα.

Σας γέμισα προβλήματα και ζητώ να με καταλάβετε και να με συγχωρήσετε. Πονάω φοβερά σ' όλο μου το σώμα και όταν εσείς δεν με βλέπετε εγώ μαζεύομαι σαν το κουβάρι. Δοκίμασα άλλες δύο φορές να την κάνω και δεν το πέτυχα. Παραδέχομαι πως είμαι δειλός. Τώρα όμως τούτο το πρωί αποφάσισα να είναι το τελευταίο. Βρέστε μια δικαιολογία για μένα. Πέστε ότι σκοτώθηκα σε τροχαίο ατύχημα και συμβιβαστείτε μ’ αυτό. Ρωτήστε τους ειδικούς να σας πούνε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Εμένα δεν θα με καταλάβετε, γιατί μου είναι δύσκολο να σας την περιγράψω. Δεν ξέρετε τι σημαίνει πόνος και στέρηση. Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Πως κατάντησα έτσι Θεέ μου;

Δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα και ποτέ δεν περίμενα να αρρωστήσω τόσο. Σας αγαπώ όλους. Προσέξτε την υγεία σας.

Δευτέρα 16 Μαϊου 1994 ώρα 10.00' Γιώργος. …"

Θύμα κερδοσκοπίας και οικονομικής απληστίας.

Όλοι οι τοξικομανείς στο σύνολό τους και σχεδόν χωρίς καμία εξαίρεση, πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας και οικονομικής απληστίας διαφόρων "ειδικών", οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο, την αγωνία, την αϋπνία και την στερητική κατάσταση αυτών των άτυχων νέων ανταλλάσσουν μία ιατρική συνταγή, με όποια πενιχρή οικονομία τους έχει απομείνει.

Τους κρατάνε γατζωμένους πάνω τους και τους έχουν μόνιμους πελάτες.

Αυτοί λοιπόν οι τοξικομανείς βρίσκονται παγιδευμένοι και αιχμάλωτοι ανάμεσα σε τρεις "συμπληγάδες".

Αύριο η συνέχεια


Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30 31, 32, 33 34 35