ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (2/12/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 02-12-2008.....0600-1330


....Ο ηθο
ποιός Κωνσταντίνος Παπαχρόνης σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε τροχαίο δυστύχημα.Ο 31χρονος ηθοποιός επέβαινε στη μοτοσικλέτα του, όταν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος. Παρά το γεγονός ότι φορούσε το κράνος του, πέφτοντας χτύπησε στον αυχένα και εξέπνευσε λίγο αργότερα.

...Η εκδίκαση μιας υπόθεσης περί νοθείας στις εκλογές,
που θα μπορούσε να επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο σήμερα επειδή υποστηρικτές της κυβέρνησης περικύκλωσαν το Συνταγματικό Δικαστήριο.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δικαστήριο η τελική ακρόαση της υπόθεσης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση του κυβερνώντος κόμματος και δύο εταίρων του, θα ξεκινήσει στις 10:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του Διοικητικού Δικαστηρίου της Μπανγκόκ.
.
...Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα 2 Δεκεμβρίου
έως την 1η Φεβρουαρίου του 2009 από τις 7:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. εκτός αργιών στην Εθνική Οδό Αθηνών-Σουνίου της περιοχής κοινότητας Σαρωνίδας, λόγω εργασιών.

....Η ναυτιλιακή εταιρεία Oceania Cruises,
με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα επιβεβαίωσε πως ένα από τα κρουαζιερόπλοια της δέχτηκε την Κυριακή επίθεση πειρατών στον Κόλπο του Αντεν.Δύο ταχύπλοα, με «εχθρικές διαθέσεις», προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το «Nautica», επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Διαδίκτυο. Οι επικεφαλής του κρουαζιερόπλοιου κατάφεραν να απομακρυνθούν από τους πειρατές, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του πλοίου χωρίς να προκαλέσουν την παραμικρή ζημιά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

....Προβλήματα προκαλεί στη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία»
η ομίχλη, η οποία από το πρωΐ επικρατεί σε περιοχές, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Ετσι, τα αεροσκάφη δε μπορούν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο, ενώ αντίθετα, οι απογειώσεις των αεροσκαφών γίνονται κανονικά. Η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται να αποκατασταθεί στις επόμενες ώρες.

....
Γνώριζαν για τις επιθέσεις στη Βομβάη...Οι ΗΠΑ είχαν ειδοποιήσει από τον Οκτώβριο την Ινδία ότι το Ταζ Μαχάλ κινδύνευε να γίνει στόχος τρομοκρατών. "Θησαυρός πληροφοριών" από τις κάρτες SIM των κινητών τηλεφώνων των τρομοκρατών.

....
«Τέρμα τα ψέματα για τους αγρότες»Προειδοποιούν για γενικό ξεσηκωμό καθώς έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους. Κάθοδο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα κάνουν σήμερα τα πρώτα τρακτέρ. Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι κτηνοτρόφοι..

....Η υπερχρέωση της ελληνικής οικονομίας και οι υπέρογκες ανάγκες
για πρόσθετο δανεισμό, σε μια περίοδο που το ελληνικό Δημόσιο δανείζεται... πανάκριβα, αποτελούν εφιάλτη για την κυβέρνηση. Η Ελλάδα εντός του 2009 θα πρέπει να δανειστεί περί τα 53 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Τimes», βρίσκεται στη χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, καθώς το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 20,3% του ΑΕΠ.

....Ο επικεφαλής του αεροδρομίου ανακοίνωσε
ότι οι εμπορικές πτήσεις μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο Σαβαρναμπούμι της Μπανγκόκ, όταν είναι έτοιμες οι αεροπορικές εταιρίες και οι μεταφορείς εμπορευμάτων.

....Το ζήτημα του κόστους των μικτών παραγωγών στην ΕΡΤ,
με αφορμή την ERT World, θέτει με ερώτηση προς τη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Αυγής»


....Δεύτερο πακέτο ψηφιακής "αδειοδότησης" από το ΕΣΡ στην Αθήνα
.
Τη συχνότητα 54 καλούνται να μοιραστούν στο μέλλον, όταν και αν ξεκινήσει ψηφιακή TV , οι σταθμοί , Extra, Κανάλι 10, High Channel και Τηλεάστυ, με απόφαση του συμβουλίου που σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
media-industry.blogspot


....Πυρά κατά Δ. Αβραμόπουλου, Ντ. Μπακογιάννη και δημάρχων
που έχουν «υπερφορτώσει» το προσωπικό των ραδιοφωνικών σταθμών εκτόξευσε ο Προκόπης Παυλόπουλος στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Λιάνας Κανέλλη για το μέλλον των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

....Το οριστικό τέλος της συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας
Καλαοθοσφαίρισης με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ανακοίνωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ».«Ο κύκλος του Γιαννάκη έκλεισε, αλλά όχι και αυτής της Εθνικής», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, γνωστοποιώντας πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού.

....Σε αποκλεισμό της «μπούκας» του Πειραϊκού λιμανιού για περίπου μία ώρα
προχώρησαν σήμερα ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών τύπου μηχανότρατας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο κοινοτικό κανονισμό που τους περιορίζει την ακτίνα ψαρέματος.

....Τις εισηγήσεις του Χενκ Τεν Κάτε
για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟ αναμένεται να ακούσει σήμερα ο Νίκος Πατέρας.

....
Τέλος εποχής για τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Ο Σομτσάι Βονγκσαβάτ ανακοίνωσε πως αποδέχεται την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που διέταξε διάλυση του κόμματός του και στέρηση για 5 χρόνια των πολιτικών δικαιωμάτων του ίδιου. Η Λαϊκή Συμμαχία για τη Δημοκρατία της Ταϊλάνδης (PAD) θα διακόψει αύριο Τετάρτη τον αποκλεισμό των δύο διεθνών αεροδρομίων της Μπανγκόκ, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κινήματος Σόντι Λιμτονγκούλ.

....Γαϊτανάκι αλληλοκαρφωμάτων
πρώην υπουργών της ΝΔ έχει στηθεί για τα καλά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Πρώην στελέχη της κυβέρνησης ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για την υπόθεση, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τον κίνδυνο να συμπεριληφθούν στη νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

....Η Ξάνθη πραγματοποίησε την πρώτη της μεταγραφή,
κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ανακοινώνοντας επίσημα την απόκτηση του Ευθύμη Κοτίτσα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

....Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό κλείσιμο
του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος των διοδίων Νεστάνης για περίπου μισή ώρα πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι τ κτηνοτρόφοι από τους νομούς της Πελοποννήσου.

....Στο Χάρκοβο κατάφερε να φθάσει με μεγάλη καθυστέρηση
η αποστολή του Ολυμπιακο, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Μέταλιστ για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA Αρχικά το τσάρτερ του Ολυμπιακού αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Κίεβο, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Χάρκοβο (σ.σ. πυκνή ομίχλη) δεν επέτρεπαν την προσγείωση του αεροσκάφους.

....Το αίτημα του ΛΑ.Ο.Σ. για την κλήτευση του πρωθυπουργού
Κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.

....Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπόπτων για σχεδιασμό
επιθέσεων σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στα περίχωρα του Μιλάνου, προχώρησε η ιταλική αστυνομία, σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές.

....Κλείσιμο Χρηματιστηρίου Αθηνών....Γ.Δ. 1.834,04 -1,41% 16:52:44