Το πρώτο κόμμα του sex

Πολιτικό κόμμα που χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία του σεξ και ευελπιστεί να αποκτήσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στην αυστραλιανή γερουσία στις επόμενες εκλογές, δημιουργήθηκε στην Αυστραλία.

Την Παρασκευή (21/11), αναμένεται να καταθέσει αίτηση στο εκλογοδικείο για την αναγνώρισή του. Σε πρώτη φάση, το Κόμμα του Σεξ θα χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία του σεξ από όπου προέρχονται και τα πρώτα μέλη του.

Όπως εξήγησε η εκπρόσωπός του Φιόνα Πάτεν, κίνητρο για την ίδρυσή του αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιανουάριο, να τοποθετήσει υποχρεωτικό φίλτρο στο Ιντερνετ. «Δεν μπορεί μια μικρή θρησκευτική μειοψηφία να καθορίζει τι θα δούμε ή τι θα κάνουμε στις κρεβατοκάμαρές μας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα επικρατούν στην Αυστραλία αυστηρότεροι νόμοι λογοκρισίας από ότι πριν μια 20ετία.

Να σημειωθεί ότι το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την προστασία των παιδιών από τη διαδικτυακή πορνογραφία και βία, αναγκάζοντας τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ να φιλτράρουν κάθε είδους πορνογραφικό ή άλλο ακατάλληλο υλικό, όταν τροφοδοτούν οικογένειες και σχολεία.


cosmos