ΟΙ αρχηγοί χθες στη Βουλή

Αγαπητοί φίλοι/ες

Χθες άκουσα όλους τους αρχηγούς με αρκετή προσοχή .

Από τα μπλά μπλά του Καραμανλή τα οποία ήταν ένα αντίγραφο από τις άλλες ομιλίες του ,το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η αναφορά του στις εξαγωγές , είπε δηλ ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων αυξήθηκαν κατακόρυφα . Μου φάνηκε πολύ περίεργο και κατέφυγα στο google . Η Καθημερινή γράφει : Τα στοιχεία του μηνός Αυγούστου επαληθεύουν αυτή την τάση, βάσει επεξεργασίας που πραγματοποίησε στις εκτιμήσεις της ΕΣΥΕ το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εξαγωγές παρουσιάζουν τον Αύγουστο πτώση 5,9%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, με τη συνολική αξία να προσεγγίζει το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ. Η παρατηρούμενη μείωση αποδίδεται κατά 3,7% στο εξαγωγικό εμπόριο με την Ε.Ε. και κατά 9,3% στις εμπορευματικές συναλλαγές με τις Τρίτες χώρες.

Γράφει και παρακάτω ότι και οι εισαγωγές σημείωσαν την αντίστοιχη πτώση , αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα κατά την γνώμη μου . Αυτοί οι άνθρωποι μια ζωή μας κάνουν το άσπρο μαύρο και τούμπαλιν ,όλοι τους ,όχι μόνον οι δεξιοί. Στο τέλος με την τριλογία του κόντεψα να κλάψω , βούρκωσα αλλά δεν έκλαψα , κρατήθηκα , κατάλαβα την αγωνία του και το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει για την φτωχολογιά και έδωσα μια μούντζα στον εαυτό μου που δεν τον ψήφισα .

Από τον Γιωργάκη άκουσα το εξής περίεργο , αυτόν κάθομαι και τον ακούω για να δω τι κοτσάνα θα πει, στα είκοσι χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία γιατί δεν έκανε αυτά που λένε ότι θα κάνουν ή τι από τα προγράμματά ,ΥΓΕΙΑ -ΠΑΙΔΕΙΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ,τους έκαναν , άκουσα λοιπόν έναν καινούργιο όρο ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ . Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτός ο όρος , εγώ τον άκουσα για πρώτη φορά . Απ' ότι ξέρω στην δημοκρατία υπάρχουν όλες οι τάσεις πλην του φασισμού . Οι υπόλοιποι τρεις τα είπαν και οι τρεις τους ωραία , γιατί είναι όμως τα ποσοστά τους τόσο χαμηλά δεν το καταλαβαίνω .
Κανένας τους όμως δεν αναφέρθηκε στο ότι στην δημοκρατία όλοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους ίδιους φόρους και ότι όλοι πρέπει να παίρνουν τις ίδιες αυξήσεις και ότι όλοι πρέπει να αποδίδουν στα ταμεία αυτά που οφείλουν και όχι να γίνονται ρυθμίσεις και να κάνουν και τους συνεπείς ασυνεπείς για να μην είναι μια ζωή κορόιδα . Αυτό δεν νομίζω να γίνεται σε κανένα άλλο κράτος της δύσης στην οποία ανήκουμε . Κανένας δεν είπε ότι σε κανένα κράτος δεν αποφασίζουν οι δικαστικοί μόνοι τους τι αύξηση θα πάρουν .Κανένας δεν είπε ότι σε αναλογία πληθυσμού έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από τα άλλα κράτη της δύσης και αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία να μειωθεί ο αριθμός τους , το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει , ας ξεκινήσουν από τον εαυτό τους πρώτα , στην πλειοψηφία τους είναι άχρηστοι.

Ιάσων