ΟΤΑΝ Η ΒΡΟΧΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ


Γράφει Ο DIS-PISTOS

Πριν λίγο βολτάροντας το σούρουπο στις παρυφές της όμορφης Πάρνηθας απολαμβάνοντας την ηρεμία τους, και ενώ το ψιλόβροχο άρχισε να χοντραίνει, έφερα στο μυαλό μου εκείνο το βροχερό βράδυ της πρώτης νίκης της ΝΔ που καθισμένος στο λιβινγκ ρουμ με διστακτικό ενθουσιασμό έκανα κλικ του ποντικιού μου...για να στείλω τα συγχαρητήρια σε έναν Νεοδημοκράτη φίλο μου... όταν ο γνωστός ήχος του κινητού διέκοψε τις σκέψεις μου .

Ομολογώ όμως τον μεγάλο αιφνιδιασμό μου όταν από την άλλη άκουσα την συγχυσμένη φωνή - τι σύμπτωση- του παραπάνω φίλου μου.

Μετά από μια ολιγόλεπτη κουβέντα περάσαμε σε έναν σύντομο σχολιασμό της πολιτικής επικαιρότητας ως συνήθως. Η ανησυχία του εμφανής και δικαιολογημένη.

"Φίλε, μου είπε, ο εκρηκτικός συνδυασμός οικονομικών προβλημάτων με την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος της Ν.Δ. λόγω Βατοπεδίου έχει δημιουργήσει αρνητικό ντόμινο.

Η τελευταία εμπειρία , συνέχισε , ήταν η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που άσκησαν στελέχη του κόμματος μου στη νομαρχιακή συνέλευση της βόρειας Αττικής χθες.!!
Τα στελέχη μίλησαν για κυβέρνηση καταστροφής και τόνισαν ότι έχει ξεφύγει η ακρίβεια και ζητείται διαφάνεια.
Η υπουργός εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία παραβρέθηκε στη συνέλευση, είπε ότι δεν είναι ώρα για προσωπικές στρατηγικές και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει χώρος για όσα στελέχη δε θέλουν να δουλέψουν."

Και παρόλο που εκείνη τη στιγμή συμμεριζόμουν την αγωνία του, δεν μπόρεσα παρά να φέρω στο μυαλό μου την δική μου επιφύλαξη εκείνο το βροχερό βράδυ πριν 4,5 χρόνια.