Κρούσμα ρατσισμού σε Σχολείο της Μεσσήνης...


Σε αναστάτωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μεσσήνης μετά και το τελευταίο περιστατικό ακραίας συμπεριφοράς από εκπαιδευτικό με στόχο μαθητή και μητέρα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με καταγγελία των γονιών, ο 8χρονος μαθητής, συνοδευμένος από τη μητέρα του την περασμένη Παρασκευή, καθυστέρησε να μπει μέσα στην τάξη για περίπου δέκα λεπτά. Η μητέρα του, αλλοδαπή, βρέθηκε στο στόχαστρο της δασκάλας, η οποία της επιτέθηκε φραστικά ενώπιον του γιου της και μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συμμαθητών του. Η «αργοπορία» του νεαρού μαθητή οφειλόταν στο ότι ο πατέρας του αντιμετώπιζε το προηγούμενο βράδυ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν επέτρεψε στη μητέρα του να τον συνοδεύσει εγκαίρως στο Σχολείο του. Η δικαιολογία αυτή δεν στάθηκε εμπόδιο για τη δασκάλα στο να μαλώσει τον μικρό και να προσβάλει φραστικά με άσχημο τρόπο τη μητέρα του
.


Είναι αξιοθρήνητο όσο και κωμικοτραγικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά εν έτει 2008, πόσο μάλλον από μία εκπαιδευτικό, που η Πολιτεία την έχει τιμήσει και χρίσει λειτουργό, ώστε να μεταδίδει αξίες και ηθικές αρχές στα παιδιά.

http://trifylianews.blogspot.com