Φονικές εκπτώσεις στην Αμερική

Η χθεσινή ημέρα αποκαλείται στην Αμερική «Μαύρη Παρασκευή», καθώς οι έμποροι των καταστημάτων προχωρούν σε πολύ μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να τραβήξουν τους καταναλωτές ενόψει την εορτών. Τελικά η χθεσινή Παρασκευή αποδείχτηκε πράγματι «μαύρη», καθώς τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του «πυρετού» των εκπτώσεων.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη Νότια Καλιφόρνια, έξω από υποκατάστημα της εταιρείας παιχνιδιών «Toys R Us» της πόλης Παλμ Ντέζερτ. Δύο γυναίκες άρχισαν να λογομαχούν, περιμένοντας στην ουρά, με τους συζύγους τους, οι οποίοι αμφότεροι είχαν όπλα στην κατοχή τους, να εμπλέκονται στον καβγά και να «ανοίγουν πυρ» την ίδια στιγμή, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν ακαριαίο θάνατο. Η εταιρεία παιχνιδιών απέδωσε το περιστατικό σε «προσωπική διένεξη».

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στο Λόνγκ Άιλαντ της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε υποκατάστημα της Wal-Mart. Έξω από το υποκατάστημα ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, το οποίο, διακατεχόμενο από ανυπομονησία, έσπασε τις πόρτες και εισέβαλε μαζικά, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου ένας 34χρονος υπάλληλος.