ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (29/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 29-11-08

.Με νέες υποσχέσεις για νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει εκτός ΑΣΕΠ
προσλήψεις προσωπικού για τα νοσοκομεία απάντησε ο πρωθυπουργός στην πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου να στηρίξει το κόμμα του μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στον τομέα της υγείας.

......Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός
τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά της 03:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά κοντά στην πλατεία Γλυφάδας. Δύο οχήματα συγκρούστηκαν με τις πλαϊνές τους πλευρές και στη συνέχεια το ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε στην κολώνα ενός βενζινάδικου με αποτέλεσμα να κοπεί στην μέση.


....Στους 195 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις επιθέσεις στη Βομβάη, ενώ ακόμη 295 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην πόλη εκ των οποίων οι 22 είναι ξένοι υπήκοοι..


.......
Έρχονται τεκμήρια σε ΙΧ, ακίνητα, σκάφη Τις τελικές εισηγήσεις από τους αρμόδιους φορείς δέχθηκε ο υπουργός Οικονομίας και αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε ανακοινώσεις. Γρίφος για το τί θα ισχύσει για όσους έχουν δύο ΙΧ με άθροισμα άνω των 2.000 κυβικών.

......
Συνελήφθη ο πρόεδρος της Ανόρθωσης...Συνελήφθη τα μεσάνυχτα ο πρόεδρος της Ανόρθωσης Αμμοχώστου Ανδρέας Παντελή, ως ύποπτος για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία της ομάδας.

Ενα νέο σοβαρό ρήγμα απειλεί και πάλι την ενότητα
και τη συνοχή της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης. Το θέμα των πολιτικών ευθυνών που έθεσε με τη δημόσια παρέμβασή του ο κ. Β. Μεϊμαράκης, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, καθώς η άποψη αυτή μπορεί να έχει πολλούς υποστηρικτές στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όχι όμως και στο υπουργικό συμβούλιο.Η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου από το Μέγαρο Μαξίμου, εμφανίζεται διχασμένη σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που ακολουθείται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

... Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί σε ορεινές περιοχές
της δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες τα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 28ο χλμ, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35ο έως το 50ο χιλιόμετρο.

....Το ανώτατο δικαστήριο του Ιράν επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο
με λιθοβολισμό μιας γυναίκας που κρίθηκε ένοχη για μοιχεία.Η γυναίκα αυτή, που είναι γνωστή με το όνομα Ασανέχ Ρ., καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο για φόνο, επειδή βοήθησε τον εραστή της να σκοτώσει τον σύζυγό της.Ο εραστής της, γνωστός ως Ρεζά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για συμμετοχή στο φόνο και 100 μαστιγώσεις για διατήρηση παράνομη σχέσης.Σύμφωνα με την εφημερίδα Etemad Melli, η ετυμηγορία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο και το ανώτατο δικαστήριο την επικύρωσε στις 4 Αυγούστου.
....Το πάθος για τον τζόγο υπερίσχυσε του μητρικού ενστίκτου. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας μία μητέρα αποφάσισε να αφήσει μόνα τους στο αυτοκίνητο τα τρία μικρά παιδιά της και να τζογάρει επί δύο και πλέον ώρες σε μαγαζί με τυχερά παιχνίδια. Περαστικοί μόλις αντιλήφθηκαν ότι τα παιδιά βρίσκονταν μόνα τους στο αυτοκίνητο ειδοποίησαν την αστυνομία. Τα όργανα της τάξης συνέλαβαν την μητέρα των παιδιών για αμέλεια, ενώ τα τρία ανήλικα βρίσκονται στα χέρια κοινωνικών λειτουργών.
....Δεύτερο πακέτο ψηφιακής "αδειοδότησης" από το ΕΣΡ στην Αθήνα. Τη συχνότητα 54 καλούνται να μοιραστούν στο μέλλον, όταν και αν ξεκινήσει ψηφιακή TV , οι σταθμοί , Extra, Κανάλι 10, High Channel και Τηλεάστυ, με απόφαση του συμβουλίου που σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. media-industry.blogspot
.
...Από την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2008,
μέχρι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, oι παραγωγοί του Best 92,6 MHz ξεσκονίζουν τα βινύλιά τους, διαλέγοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια σε 33 ή 45 στροφές. Επιστροφή στη μαγεία... Μείνετε συντονισμένοι στους 92,6 (Δ.Τ.BEST)

....Από σήμερα το βράδυ
όλοι οι πομποί που παίρνουν Stream από τον Hellasat είναι εκτός λειτουργίας. Θα γίνει αναβάθμιση firmware των δεκτών δορυφορικά και από αύριο αλλαγή συχνότητας στον δορυφόρο για καλύτερη ανάλυση.