ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (8/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

...CNN reports ...Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα
δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των βιομηχανικών χωρών και των αναδυομένων οικονομιών (G20) για την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

...CNN reports...Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Μεξικού συνέλαβε
χθες Παρασκευή το Χάιμε Γκονσάλες, μέλος του καρτέλ του Κόλπου κι έναν από τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους στη χώρα, μετά από ανταλλαγή πυρών κοντά στην μεθόριο της χώρας με τις ΗΠΑ.

...SKY news..Σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου
ο νομικός σύμβουλος του υπ. Οικονομικών Γιάννης Διονυσόπουλος προκύπτουν από την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.Ο κ. Διονυσόπουλος, αν και ως πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημοσίων κτημάτων είχε εκδώσει την περίοδο 2002-2004 τρεις γνωμοδοτήσεις υπέρ της Μονής Βατοπεδίου . Ο κύριος Διονυσόπουλος δεν είχε ενημερώσει τον τότε υφυπουργό Απόστολο Φωτιάδη, με αποτέλεσμα την επόμενη ο κ. Φωτιάδης να αποδεχθεί τις γνωμοδοτήσεις του κ. Διονυσόπουλου υπέρ της Μονής.Στο μεταξύ μετά από τέσσερα χρόνια, δημοσιοποιήθηκε τελικά η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, η οποία αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο την κυριότητα 27.000 στρεμμάτων της παραλίμνιας έκτασης της Βιστωνίδας.

...BBC Newyork...εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα
δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα πρέπει να «σταματήσει» να υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις, προσθέτοντας ότι η κατασκευή πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη είναι «απαράδεκτη».


...BBC Rome...Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε σήμερα να απολογηθεί για το ότι χθες χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ηλιοκαμμένο».Ο Ιταλός πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες όπου μετέχει στη σύνοδο της ΕΕ απάντησε εξαγριωμένος -σε αίτημα Αμερικανού δημοσιογράφου που πρότεινε να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αυτό εναντίον του προέδρου Ομπάμα: «Εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από την Ιταλία».


...ALPHA online...Τον εφιάλτη της ανεργίας βιώνουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες, θύματα της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το α΄ εξάμηνο του 2008, το ποσοστό ανεργίας άγγιξε το 7%, με το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες να ανέρχεται στο 4,4% και για τις γυναίκες στο 10,8%, εκ των οποίων οι περισσότερες βρίσκονται στη μέση ηλικία και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά. Κάθε μήνα δεκάδες γυναίκες κάθε ηλικίας αναζητούν εργασία στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, αλλά μάταια όπως λένε.


...kathimerini online...Στα όρια της φτώχειας με ατομικό ετήσιο εισόδημα 4.500 ευρώ βρίσκεται το 21% των Ελλήνων πολιτών. Αριθμοί που ίσως σε λίγο καιρό να μην μπορούν να αποτυπώσουν τη σκληρή πραγματικότητα. Τη σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνουν οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα και ο ρεπόρτερ του ALPHA Γιώργος Κουρδής σε περιοχές της Αθήνας, με ανθρώπους που είναι άστεγοι και άλλους που δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν το καθημερινό φαγητό.


...ALPHA TV NEWS...Πολλά αναπάντητα ερωτήματα εντείνουν την αγωνία των κατοίκων στην Κύμη της Εύβοιας, όπου έπεσε το μοιραίο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Apache. Παρά το γεγονός ότι το ΓΕΣ διαψεύδει την αποκάλυψη του ALPHA, ότι το ελικόπτερο ήταν οπλισμένο με 600 βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου, η περιοχή παραμένει σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η πρόσβαση στο σημείο της τραγωδίας, εκτός από την ειδική ομάδα του Στρατού που είναι εκπαιδευμένη σε χημικό, βιολογικό και πυρηνικό πόλεμο.


...Κλειστή παραμένει από το πρωί η Πέτρου Ράλλη,.... λόγω συγκέντρωσης Πακιστανών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χρονοβόρες διαδικασίες έκδοσης πολιτικού ασύλου, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.Λόγω τη συγκέντρωσης γίνεται εκτροπή των οχημάτων από τις οδούς Αγίας Άννης και Δορίδος...σχ...για την διόγκωση της ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ θα ενδιαφερθεί κανείς??


...Ανοίγει ο δρόμος για να καταβληθεί αναδρομικά ολόκληρο και όχι «λειψό», το εφάπαξ σε χιλιάδες υπαλλήλους της ΔΕΗ που συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον την τελευταία 15ετία, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.


....ΕΘΝΟΣline...Ανοικτές πληγές που δύσκολα μπορεί να επουλωθούν προκαλούν ερωτήματα που αφορούν τη στάση του Συνασπισμού στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας καθώς στο εσωτερικό του κόμματος καταγράφονται δύο ρεύματα με σαφείς αποκλίνουσες απόψεις. Η φράση-κλειδί που προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις του Λ. Κύρκου και του Ν. Κωνσταντόπουλου ήταν η έμμεση σύσταση του κ. Τσίπρα ότι «δεν έκαναν τις επιλογές τις οποίες σήμερα μας καλούν εμάς να κάνουμε», δηλαδή τη συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


...ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online...Ενας μεγαλονονός που είχε αποφυλακισθεί το 2003, έπεσε νεκρός χθες βράδι με 10 πυροβολισμούς. Το θύμα-ο Αλέκος Κοσμόπουλος-λίγο μετά τη 1:00 χθες τη νύχτα, οδηγούσε το αυτοκίνητό στο Αιγάλεω, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών. Οταν σταμάτησε σε φανάρι τον πλησίασαν δύο άνδρες που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον γάζωσαν με 10 σφαίρες.


...ΕΘΝΟΣline...Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκείμενου να αποφασίσει τη στάση των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με την κρατική ενίσχυση των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.


...CNN reports..Σε τουλάχιστον 58 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών μαθητών στην Αϊτή απο κατάρρευση σχολικόυ κτιρίου ενώ βρίσκονταν μέσα στις τάξεις τους και έκαναν μάθημα χθες το απόγευμα, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των αρχών.

...Θεσ/κη ...Τρεις άντρες, ηλικίας 29, 33 και 38 χρόνων, οι οποίοι εκταμίευαν καταναλωτικά δάνεια με πλαστά πιστοποιητικά, συνέλαβαν χτες, στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων.


..." ΤΑ ΝΕΑ " online...Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας έχει εισέλθει η Κουμουνδούρου με την ηγεσία του κόμματος να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής που ασκείται από κορυφαία στελέχη για τον τρόπο λειτουργίας του Συνασπισμού. Το τελευταίο επεισόδιο της δημόσιας αντιπαράθεσης του Αλέξη Τσίπρα με ιστορικά στελέχη του ΣΥΝ όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την πρότασή τους για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ήρθε απλώς να επισφραγίσει την κοινή διαπίστωση στο κόμμα πως «κάτι δεν πάει καλά».


....New Scientist Magazine London....οι λεωφόροι των μυρμηγκιών δεν εχουν μποτιλιάρισμα ...ο dr Dereck Helping ειδικός σε θέματα συλλογικής νοημοσύνης ,δημιούργησε στο εργαστήριο του μια << λεωφόρο >> μεταξυ μιας μηρμηγκοφωλιάς και ενός δοχείου με συρόπι!!!!!!ο δρομος ηταν χωρισμένος σε δύο λωρίδες διαφορετικού πλάτους! αρχικα η στενώτερη ειχε συμφορηση, ομως στη συνέχειια τα μηρμυγκια ,,το μιρμήγκι επέστρεφε φορτωμένο και συναντούσε αλλο το εσπρωχνέ και επεφτε στην φαρδύτερη λωρίδα !!ετσι μετά απο λίγο τα πράγματα ειχαν αποσυμφορηθει και η κυκλοφορία πηγαινε μια χαρά!!!...ετσι λύση για την αποσυμφόρηση των (ανθρώπινων) δρόμων θα ήταν η ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε οχήματα που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.