ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (20/11/08)


Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ 20-11-08.........0600-1330......

05:50......
Ένας διάλογος χαρακτηριστικός του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διαμείφθηκε μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά και του βουλευτή κ. Μάκη Γιακουμάτου στα έδρανα της αίθουσας γερουσίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. «Αυτή τη στιγμή η ΝΔ θυμίζει τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης Σημίτη» είπε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε: «Χάνουμε κάθε τραίνο που περνά, το πρόβλημα τώρα το έχει ο πρωθυπουργός. Η αντίστροφη πορεία άρχισε από την ΔΕΘ και μετά». Ο κ. Σουφλιάς συγκατάνευσε λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την ΔΕΘ. Το πρόβλημα προυπήρχε με την ΔΕΘ ξεχείλισε το ποτήρι».

.Η ναυτιλιακή εταιρία Sinotrans Shipping Ltd
ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη ότι το πλοίο της με όνομα Great Creation, το οποίο είχε καταληφθεί από πειρατές στον Κόλπο του Αντεν το Σεπτέμβριο, αποπλέει για τα διεθνή ύδατα μετά την απελευθέρωσή του.

.Στους 0 βαθμούς το θερμόμετρο στα Ορεινά της χωρας και ΜΗΔΕΝ
ακόμα το επίδομα ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ της Κυβέρνησης εντωμεταξύ....Πτωτικά για πέμπτη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, πλησιάζοντας τα 50 δολ. το βαρέλι, καθώς η παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση αυξάνει τις ανησυχίες ότι η ζήτηση για καύσιμα θα μειωθεί....Και η βενζίνη στα Βνζινάδικα στα ΥΨΗ.......!!

Οι κλιματικές αλλαγές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα απασχολήσει την Πέμπτη τις εργασίες του συνεδρίου που συνδιοργανώνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, με την Πρεσβεία της Δανίας. Το συνέδριο που θα αρχίσει στις 10 θα μεταδοθεί απευθείας από το ΣΚΑΪ.gr (ήχος και εικόνα).

Σε αποκλεισμό των εθνικών οδών σε τρία σημεία είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και την Πέμπτη οι καπνοπαραγωγοί, εν αναμονή των αποφάσεων των υπ. Γεωργίας της ΕΕ.

.
Ο Τύπος σήμεραΟι καταθέσεις μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδιο αλλά και η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην ΚΟ της ΝΔ απασχολούν την Πέμπτη τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

CNN...NewYork..
Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε ολόκληρο όργανο, που δημιουργήθηκε από βλαστοκύτταρα του ασθενούς κάτι που μπορεί να σταματήσει την απόρριψη των μοσχευμάτων.

kafeneio....Sydney....
Την Παρασκευή αναμένεται να υποβληθεί αίτηση στο εκλογοδικείο για την αναγνώριση ενός νέου πολιτικού κόμματος στην Αυστραλία. Πρόκειται για το Κόμμα του σεξ.

kathimerini...online...«Εγώ επιμένω πως ενήργησα σωστά. Μόνη μου μέριμνα ήταν,
να είναι έγκυρα τα συμβόλαιά μου. Η κυβέρνηση, ας απαντήσει η ίδια με τους αρμόδιους υπουργούς, γιατί ανακάλεσε τις διαδικασίες ανταλλαγών».Με την κατάθεση της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη-Βουλγαράκη, συνεχίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Η κ. Πελέκη συνέταξε 31 συμβόλαια μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

.Βατοπέδι.....Στοιχεία για την κίνηση λογαριασμών
προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου έχουν ζητήσει από την Αρχή για την Καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα οι εισαγγελείς Εφετών κ. Ευσταθία Σπυροπούλου και κ. Π. Στραγάλης που ερευνούν το θέμα.

kafeneio....Για την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ανεβλήθη τελικώς η κατάθεση του προϋπολογισμού
στη Βουλή αφού, μέσα στη γενικότερη οικονομική και κοινωνική αναταραχή, το υπουργείο Οικονομίας επιστρατεύει κάθε μέσο για να βρει κονδύλια και να χρηματοδοτήσει δράσεις και μέτρα «χαμηλού κόστους» αλλά «υψηλής απόδοσης» υπέρ των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση.

ΑΠΕ....Ενέδρα θανάτου είχε στήσει χθες το βράδυ άγνωστος δράστης σε έναν 27χρονο
από τα Ασκύφου Χανίων.Σύμφωνα με την αστυνομία, στο δημοτικό διαμέρισμα Ασκύφου του δήμου Σφακίων, βρέθηκε νεκρός δίπλα στο αυτοκίνητό του, κοντά στο σπίτι του ο 27χρονος που έφερε πολλαπλά θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη.

kafeneio....Βουτιά πάνω από 4% σημειώνει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης
, καθώς η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές δίνει αφορμή για εκτεταμένες ρευστοποιήσεις.Αυτή την ώρα (11:06) ο γενικός δείκτης τιμών σημειώνει μεγάλη πτώση κατά 4,38% και διαμορφώνεται στις 1.813,94 μονάδες.

kafeneio...
Σε νέους αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι καπνοπαραγωγοί. Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός τους κάλεσε, μέσω του ΣΚΑΪ, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

kafeneio...
Μειωμένη σύνταξη έως και 10% θα πάρουν όσοι αποχωρήσουν νωρίτερα από την εργασία τους τη νέα χρονιά. Εργαζομένους σε ιδιωτικό τομέα, ταμεία ΔΕΚΟ και τράπεζες !!

ethnosline....Κύμα ακρίβειας έως και 24,5% σάρωσε την
αγορά τροφίμων τον Οκτώβριο, μήνα κατά τον οποίο οι αγρότες πουλούσαν τα προϊόντα τους σε τιμές μειωμένες έως και 50%.

realfm...Τον Γ. Αγγέλου «έδειξε» μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή. Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ Σ. Γκασούκας
!!!!εμπλέκει τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Ο μάρτυρας κατέθεσε αργά χθες το βράδυ και, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως ο μοναχός Αρσένιος πήγαινε στο γραφείο του συχνά όταν συναντούσε γραφειοκρατικά εμπόδια από τον άλλο νομικό σύμβουλο Στ. Ζερβουδάκη. Μια φορά τον άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει: «Ελα, Γιάννη». «Τον ρώτησα ποιος Γιάννης». «Μου είπε, ο Γιάννης ο Αγγέλου». «Στο γραφείο του πρωθυπουργού;», τον ρώτησα». «Ναι, μου απάντησε. Δεν άκουσα τι έλεγαν. Δεν ξέρω αν ήταν αλήθεια ή αν ήθελε να μου δείξει ότι έχει εξουσία».