ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων (17/11/08)

Γράφει
Ο ΘΑΜΩΝΑΣ.... 17η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - (0:600 - 14:00 ).


35
ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ
ΝΕΟΙ.
Κορυφώνονται τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Επί ποδός η αστυνομία.

Reuters....Ξύπνησαν οι μνήμες απο το τσουνάμι στην Ινδονησία. Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών
της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στα βόρεια στο νησί Σουλαουέζι. Όπως ανακοινώθηκε, λίγη ώρα μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, ακολούθησε και δεύτερη ισχυρή δόνηση στην ίδια περιοχή μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ο σεισμός, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και σημειώθηκε στην περιοχή Γκοροντάλο.Η δόνηση και η πρώτη προειδοποίηση για την εκδήλωση τσουνάμι !!

kafeneio..News ..Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να βάλει λουκέτο το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
της χώρας, το "Αττικόν", λόγω έλλειψης προσωπικού. Όπως τονίζει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 670 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και από τα 14 χειρουργεία λειτουργούν μόνο τα πέντε...........................

kafeneio..reports....Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά,
σταματούν από τη Δευτέρα την πίστωση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν όλη την αξία των φαρμάκων και μετά να απευθύνονται οι ίδιοι στα ασφαλιστικά ταμεία για να αποζημιωθούν.

kafeneio News....Νέα 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν
από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Οργανισμού Περίθαλψης των ασφαλισμένων του δημοσίου. Ζητούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

ETHNOS Line news...
Σε κλοιό... Προανακριτικής Επιτροπής βρίσκονται πέντε νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή (τρεις υπουργοί, οι Θ. Ρουσόπουλος, Ε. Μπασιάκος, Αλ. Κοντός και δύο υφυπουργοί, οι Π. Δούκας και Κ. Κιλτίδης), καθώς από τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου προκύπτουν ενδείξεις ότι υπήρξε κακουργηματική βλάβη σε βάρος του Δημοσίου, που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, υπόθεση που αναμένεται -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- να λάβει νέα τροπή, όταν δημοσιοποιηθεί η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

kafeneioOnline...Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν Ι.Χ.
αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολόνα, στα φανάρια των Νέων Επιβατών, με συνέπεια το θάνατο του συνοδηγού.
Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν από τη Νέα Μηχανιώνα, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Τροχαία της Θέρμης.

CNN..reports Canaveral...Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ που μεταφέρει επτά
αστροναύτες προσδέθηκε σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για μια αποστολή που έχει στόχο να διπλασιαστούν οι δυνατότητες φιλοξενίας του σταθμού. Η πρόσδεση πραγματοποιήθηκε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή μερικά λεπτά νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

..........Οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας αγωνίζονται για τέταρτη συνεχή ημέρα
να θέσουν υπό έλεγχο τις φοβερές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει περισσότερες από 700 κατοικίες, έχουν κατακάψει 7.500 εκτάρια γης, και έχουν υποχρεώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν στο Λος Άντζελες.

kafeneio News..Την παράταση των προθεσμιών ρύθμισης
χρεών και περαίωσης για ικανό χρονικό διάστημα και τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, από την ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδίου χρηματοδότησης των πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, όπως έχει εξαγγελθεί, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών ΒΕΑ με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ).

kafeneioNews-Batopedi.....
Στην ανταλλαγή του δάσους της Ουρανούπολης με τμήμα της λίμνης Βιστωνίδας, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Εξεταστικής. «Βούληση του Δημοσίου, φαίνεται από τα συμβόλαια να είναι ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης της Ουρανούπολης», εκτίμησε κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Νικόλαος Στασινόπουλος.

.kafeneioNews....Φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου απέτισαν
σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Δημήτρης Σιούφας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής, καταθέτοντας στεφάνια.Στις 2 το μεσημέρι, αναμένεται να κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος και να αρχίσει η κεντρική εκδήλωση. Μέσα στο Ιδρυμα θα παραμείνουν καθηγητές, φοιτητές, εκπρόσωποι κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων για περιφρούρηση του ιδρύματος, ενω στις 15:00 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

CNN..reports..Δώδεκα νεκροί και 14 τραυματίες είναι, σύμφωνα
με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες ρουμανικές αρχές, ο τραγικός απολογισμός των δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο ορυχείο Πετρίλα στη νοτιοδυτική Ρουμανία.

kafeneioNews...Μεγάλη πτώση αυτη την στιγμή
στο Χρημ.Αθηνων...
Γ.Δ. 1.933,45 -3,67%......

ANSA..Madrite...Ο Γκαρκόιτζ Ασιάσου Ρουμπίνια, γνωστός με το προσωνύμιο
«Τσερόκι» και φερόμενος ως επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ETA, συνελήφθη στη νότια Γαλλία.

kafeneioNews....
Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ εμφανίζεται ο Νίκος Κωστένογλου, μετά την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του Γιώργου Δώνη. Ποια η άποψη των μετόχων για τον 38χρονο τεχνικό. Σε ποιον άλλον έγινε πρόταση, αλλά αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο της «Ένωσης». Ποιο πόστο αναμένεται να αναλάβει ο Στέλιος Μανωλάς μέσα στον σύλλογο. Με απουσίες θα διεξάγονται από σήμερα μέχρι την Πέμπτη οι προπονήσεις των «κιτρινόμαυρων». Αποχαιρέτησε τους παίκτες ο Δώνης. «Υπάρχει τεράστια πίεση να κερδίζουμε», δήλωσε ο Μαϊστόροβιτς.