ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων (11/11/08)


Γράφει Ο ΘΑΜΩΝΑΣ

30 κουκουλοφόροι μερα μεσημέρι
επετέθησαν εναντίον των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των γραφείων των κκ Βουλγαράκη και Γεωργιάδη με μπογιές και λοστούς!!!!!!!!!!!
.
100αδες εργαζόμεμοι των εργοστασίων Λαναρα εξω απο το Υπ.Οικ
. το μεσημέρι σήμερα.....φωναζοντας συνθήματα!

.
Ετήσιες αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού, περικοπές δαπανών και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων εισηγείται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει η επιχείρηση να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.
.
Με αίτημα τη βελτίωση των
συνθηκών κράτησης και του σωφρονιστικού κώδικα περισσότεροι από 4.000 κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας.

.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαψεύδει τα σενάρια προσέγγισης με το διαγραφέντα βουλευτή. Αντώναρος για Τατούλη:"Τα σχόλια χαρακτηρίζουν εκείνον που τα κάνει".

CNN online...H ΝΑΣΑ ανακοίνωσε πως δεν μπορεί
πλέον να επικοινωνήσει με το διαστημικό όχημα Φοίνιξ στον Άρη κι ως εκ τούτου δίνειν τέλος στην πεντάμηνη και πλέον αποστολή του στον Κόκκινο Πλανήτη.
el pais newspaper....Η Ισπανία θα ζητήσει αλλαγές στην στρατηγική της Δύσης στο Αφγανιστάν ύστερα από τον θάνατο δύο Ισπανών στρατιωτών σε επίθεση αυτοκτονίας στην ασιατική χώρα.

Rueters online...Χιλιάδες ανθ
ρώπων έχουν συρρεύσει σε μία απομακρυσμένη ζούγκλα στο νοτιοανατολικό Νεπάλ για να δουν ένα αγόρι το οποίο επανεμφανίστηκε, αφού είχε εξαφανιστεί για έναν χρόνο και μερικοί πιστεύουν ότι είναι μετεμψύχωση του Βούδα.Όπως έκανε γνωστό ο τοπικός αστυνομικός επιθεωρητής Πρακάς Σεν, χθες Δευτέρα ο 17χρονος Μπααντούρ Μπαμτζόν μίλησε σε πιστούς από γειτονικά χωριά σε ένα απομακρυσμένο δάσος στο Ρατανπούρι, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.
.Προσφυγή στο Ευρ. Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας απο Comission...Στις 28 Φεβρουαρίου 2008 η Κομισιόν ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα να τροποποιήσει τη νομοθεσία της για τα τυχερά παιχνίδια διότι αυτή δεν είναι «αναγκαία, αυστηρή και αμερόληπτη». Η άρνηση της Αθήνας να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις της Επιτροπής ανάγκασαν τη δεύτερη να προσφύγει εναντίον της Ελλάδας στο Ευρ. Δικαστήριο. Η προσφυγή στο Ευρ. Δικαστήριο εναντίον της Ελλάδας έγινε γιατί παρεμποδίζει τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς στο τομέα των τυχερών παιχνιδιών και στοι χημάτων. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό το κράτος εγγυάται αποκλειστικά προνόμια έως το 2020 στον ΟΠΑΠ ,που είναι εισηγμένος και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, για το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων στη χώρα.

Δύο έτη τουλάχιστον θα καθυστερήσει η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά, μετά την ακύρωση και επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι στον Πειραιά επρόκειτο να αρχίσει τα τέλη του 2007.Η δημιουργία ενδιάμεσων σταθμών της γραμμής Αιγάλεω - Αεροδρόμιο στην Αγία Παρασκευή και το Νομισματοκοπείο, οι οποίοι βάσει σχεδιασμού έπρεπε να λειτουργούν εδώ και δύο χρόνια, από το 2006 καθυστερεί ακόμη περισσότερο καθώς η σχεδιαζόμενη διακοπή της λειτουργίας της γραμμής που είχε προαναγγελθεί για την έναρξη των εργασιών μετατέθηκε για τον Ιανουάριο.

Σε νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν
να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα προέβησαν οι Λιμενικές αρχές της χώρας.Συγκεκριμένα, στη θαλάσσια περιοχή "Αμμόγλωσσα" νότια της Λέσβου, προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος εντόπισε 28χρονο αλλοδαπό!!!!!!!!! στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων.σχ:μπράβο γίγαντες................πόσους λαθρομετανάστες έχουμε ξέρει κανείς απο τους κυβερνώντες????????

..ΓΣΕΕ Σε νέα γενική πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκεμβρίου προχωρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
διεκδικώντας μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.Το πλαίδιο των διεκδικήσεων των συνδικάτων όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ περιλαμβάνει τα εξής:
-Απόσυρση του προϋπολογισμού και επανακατάθεσή του με αντιστροφή των φορολογικών επιβαρύνσεων και ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών και των δημόσιων επενδύσεων.
-Σταμάτημα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (Ολυμπιακή, λιμάνια, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ασφαλιστικές κ.α.).
-Υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των ταμείων με μέτρα προάσπισης των αποθεματικών και δράσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρόσφατου νόμου ο οποίος χαρακτηρίζετα;ι ως αντιασφλαιστικός.
-Μέτρα για την εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων των ανέργων.

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου
οι εργαζόμενοι στους δήμους. Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση της συνέχειας των προνοιακών δομών, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας για όλους τους συμβασιούχους και την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας για όλους τους εργαζομένους. Λόγω των κινητοποιήσεων αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

1723...kafeneio news.....Νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου, όπως αναφέρουν,
να αποτρέψουν την πώληση της εταιρείας στη από διοίκηση της ΑΤΕ Βank, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Ασφαλιστικής.Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:- Την Τετάρτη 12/11/2008 δίωρη στάση εργασίας από 12:30 έως 14:30 και συγκέντρωση στη Βουλή όπου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων και στην οποία έχει κληθεί από όλη την αντιπολίτευση ο διοικητής της Α.Τ.Ε. κ. Μηλιάκος.

.Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κρατούμενων
στις φυλακές της χώρας,με βασικό αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους. Στην απεργία πείνας που ξεκίνησε περίπου πριν μια εβδομάδα στις 21 φυλακές της χώρας, συμμετέχουν χιλιάδες κρατούμενοι. Στο πλευρό των κρατουμένων έχουν ταχθεί η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και άλλοι φορείς.

kafeneio...news......Μεγάλη πτώση στο Ελλην.Χρημα....σήμερα
....Γ.Δ. 2.070,18 -5,51%

kafeneio news......Mε την υπ’ αριθμόν 274 /2008 απόφασή
του το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Cosco. Μετά την εξέλιξη αυτή απομένουν οι τελικές υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες θα μπουν παρουσία του προέδρου της Κίνας ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις 25 Νοεμβρίου
.

kafeneio news...Παρελθόν από τον πάγκο του Πανιωνίου αποτελεί ο Έβαλντ Λίνεν.
Ο Γερμανός τεχνικός συναντήθηκε με τη διοίκηση των «κυανέρυθρων», όπου και αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Προσωρινός προπονητής αναλαμβάνει ο κ. Γιώτης Σταματόπουλος.

kafeneio news....Στον ΟΣΕ αντί να αυξάνουν
τα δρομολόγια και να μειώνουν τις τιμές , μειώνουν τα δρομολόγια και αυξάνουν κατα 100% την τιμή των εισιτηρίων.........!!

ΑΠΕ.......Διακόσια πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης
έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ και πλέον έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, στην περιοχή Πετρόβουνο του Αγίου Όρους.Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 20 οχήματα και 50 άνδρες, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΑΛΦΑ TV...
Τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη και τη σύζυγό του Κατερίνα Πελέκη, «καίει» με την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Ουρανούπολης Τρύφωνας Μίτιτζης.
Κατήγγειλε ότι στη συμβολαιογραφική πράξη της κ. Πελέκη εμφανίζονται ως άρτια οικοδομήσιμη έκταση τα 8.600 στρέμματα κοινόχρηστου δάσους.
Αναφέρεται όμως και στις αντιφατικές απαντήσεις που έδωσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, μετά από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, καθώς αρχικά είχε καλύψει τη σύζυγό του λέγοντας ότι ο χώρος δεν είναι αρχαιολογικός ενώ στη συνέχεια υποστήριξε το ακριβώς αντίθετο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ