Ήμουν παιδί και γέρασα

Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης του νησιού. Η μνήμη του γιορτάζεται με δύο μεγάλα πανηγύρια, το ένα στις 16 Αυγούστου (Η πραγματική μέρα θανάτου ήταν 15, αλλά επειδή συμπίπτει με την κοίμηση της Θεοτόκου γίνεται την επόμενη), και το άλλο στις 20 Οκτωβρίου (ανακομιδή των λειψάνων). Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκκλησίες του Αγίου μας . Ακόμα και στην Λοζάνη υπάρχει πολύ ωραία εκκλησία του Αγίου , όπως με e-mail μάθαμε από φίλο του Blog .
Χθες το απόγευμα επισκέφτηκα το ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά . Πήγα και στην καινούρια εκκλησία . Από μικρό παιδί θυμάμαι το γιαπί της καινούριας εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου. Ο Ναός άρχισε να χτίζεται από την δεκαετία του 1970. Έμεινα εντυπωσιασμένος από τις αγιογραφίες που υπάρχουν στο εμπρός μέρος του ναού. Η προσφορά των πιστών στην κατασκευή του ναού υπήρξε πάντα απλόχερη . Σχεδόν όλες οι εικόνες προέρχονται από δωρεές πιστών .
Εντυπωσιάστηκα επίσης όταν κοιτάζοντας το πίσω μέρος του ναού , είδα ότι δεν υπάρχουν αγιογραφίες .
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ.

Μετά από περίπου 40 χρόνια η εκκλησία δεν έχει τελειώσει . Με τον φόβο του αφορισμού να πλανάται πάνω από το κεφάλι μου, θέλω να ρωτήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας , τι γίνονται τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους πιστούς όλα αυτά τα χρόνια και γιατί δεν έχει τελειώσει μέχρι σήμερα ο ναός . Μήπως τα χρήματα επενδύονται σε ακίνητα ; ( βλέπε μονή Βατοπεδίου ) . Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει .

Απο τον trelokefalonitis.blogspot.com/