Ο λαός όμως δε διαγράφεται

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Οσοι νόμιζαν, ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι, από σήμερα, θα πρέπει να αναθεωρήσουν αυτήν την αιρετική άποψη.

Μίλησε ο Πρωθυπουργός μας και ως άλλος Καίσαρας, αποφάνθηκε, ότι, «δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι. Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη». Οσοι νομίζαμε, πως σε μια κοινωνία με ομάδες με διαφορετικά και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, δεν μπορεί να υπάρξει ένας μοναδικός δρόμος που να μας συμφέρει όλους, θα πρέπει να είμαστε ανόητοι. Από σήμερα ισχύει αυτό που πρέσβευε ο Καίσαρας και οι σύγχρονοι οπαδοί του. Πως δηλαδή, «δεν υπάρχει δεξιά πολιτική, δεν υπάρχει αριστερή πολιτική, τα μόνα που υπάρχουν είναι των ελλήνων τα κόκκαλα τα ιερά».

Δεν έφτασε βέβαια ο πρωθυπουργός στο σημείο να πει, πως, «από εδώ και εμπρός θα απαγορεύεται δια νόμου η διαφορετικότητα στο χρώμα, στη ράτσα, στην πεποίθηση, στη σκέψη και άποψη, στο συμφέρον, κ.λ.π. και θα επιτρέπεται μόνο η διαφορετικότητα στο εισόδημα και στην κοινωνική τάξη», διότι αυτά είναι φασιστικά.

Προετοιμάζει όμως το ψυχολογικό έδαφος για το μέλλον. Για να μας πείσει δε γι αυτήν την «πρωτότυπη» και έσχατη απόφαση, μας έδειξε την απειλή από τον εξωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από την παγκόσμια οικονομική κρίση, που πριν δυο ημέρες, μας έλεγε πως εμάς δεν μπορεί να μας απειλήσει διότι είμαστε επαρκώς οχυρωμένοι, χάριν της λαμπρής οικονομικής πολιτικής του. Ο πρωθυπουργός αγνοεί παντελώς αυτό που ξέρουν όσοι είναι στην «πιάτσα» της ζωής. Αγνοεί πως ο εργασιακός μεσαίωνας έχει χτυπήσει κάθε δεύτερη ελληνική πόρτα, πως ο ιός της «αφραγκίας» έχει μπει στα περισσότερα σπίτια και πως όλο και περισσότεροι διαισθάνονται πως πλησιάζει ο καιρός που δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα παραπάνω από τη μιζέρια τους. Και τότε θα μας πάρει και θα τους πάρει όλους ο διάολος.

Ας ψάξει καλύτερα να βρει μήπως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για το καλό του πρωτίστως αλλά και για το δικό μας. Διότι βουλευτές μπορείς να διαγράψεις, όχι όμως και το λαό!