ΚΑΦΕ-ΝΕΑ: Βραδυνό Δελτίο Ειδήσεων (18/10/08)

Γράφει ο Θαμώνας


0800...TIMES LONDON...Ο Υπουργός απασχόλησης δήλωσε "η λαθρο-μετανάστευση πρέπει να σταματήσει άμεσα καθώς η αύξηση της ανεργίας αποτελεί μεγάλο κίνδυνο"


0810...O Daniel Craig ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον 007, γίνεται ο ποιο δημοφιλής στον ρόλο του Τζειμς Μποντ!


0840...ALPHA TV...Δικηγόρος κος Κουγιας....αν δεν γίνει παραπομπή πολιτικού για το Σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν θα τιμωρηθεί κανείς αλλος! Στο σκανδαλο του Βατοπεδίου εξετάζεται το κομμάτι των ανταλλαγών επι χρήμασι!!! τίποτα αλλο!!!!


0900..TIMES ONLINE..Μεγάλοι επενδυτές άρχισαν δειλά δειλά να επαναδραστηριοποιούνται στον DOW J.


0902...Διέφυγε τον κίνδυνο το Στέλεχος της εταιρείας Siemens προσπάθησε με μια χούφτα χάπια να δώσει τέλος...


0910..NewYork Times ...Κατά πέντε βαθμούς Κελσίου αυξήθηκε η θερμοκρασία του Φθινοπώρου στην Αρκτική, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Τη δραματική αυτή διαπίστωση κάνει έκθεση της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, προκαλώντας ρίγη ανησυχίας στον πλανήτη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


1100...Κανονικά δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό ότι θα πραγματοποιηθεί η αποψινή στάση εργασίας 0015-0200.


1347...
Με ένα πραγματικό πολιτικό μανιφέστο, ο κ. Πέτρος Τατούλης επέλεξε να κορυφώσει τη σύγκρουσή του με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, τη «νεοδημοκρατική πολιτεία» στο σύνολό της και τον ίδιο τον κ. Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας από βήματος του 2ου συνεδρίου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο βουλευτής Αρκαδίας δεν αρκέστηκε απλώς να φλερτάρει ανοιχτά με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στοχεύοντας τα πυρά του στον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού επαναφέρει το αίτημά του για απομάκρυνση του υπουργού Επικρατείας. «Ο λαός δεν εκλέγει δικαστές για να τον κυβερνήσουν. Εκλέγει πολιτικούς. Και αυτοί οφείλουν να αναλαμβάνουν τις πολιτικές ευθύνες.


1400...Νέα ένταση στις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά προκαλούν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, καθώς εκδηλώνεται ανοιχτή διαφορά απόψεων, με πολιτικές αιχμές εκατέρωθεν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ότι με την απόρριψη της δικής του πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής ευθυγραμμίζονται με την κυβέρνηση και δεν ενδιαφέρονται για τυχόν παραγραφή των αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα.


1420....Χεράτ, στο Αφγανιστάν (Reuters) – Νεα βομβιστική επίθεση εκδηλώθηκε κοντά στην δυτική πόλη Χεράτ πριν λίγο, τραυματίζοντας πέντε στρατιώτες,οι Βομβιστικές επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες κοντά στο Χεράτ.


1440...WASHINGTON (Reuters)
– Ο
Barack Obama εξακολουθεί να προηγείτε του με 4 του Republican John McCain σύμφωνα με το Ρωυτερς.


1500...LOS ANGELES (Reuters) - Ο Tom Cruise είναι ζωντανός δήλωσε ο ατζέντης του διάσημου ,διαψέυδωντας τις διαδυκτιακές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργα χθες βράδυ.


1520...Κυπριακό Ραδιόφωνο ….Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως η εκλογή της Τουρκίας σε μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ δεν ευχαριστεί την Κύπρο, προσθέτοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί προς διάφορες κατευθύνσεις ώστε να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης «παράξενη, παράδοξη και απαράδεκτη τη δήλωση του εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά, ότι ο κ. Ταλάτ δεν επιθυμεί να τον αποκαλεί σύντροφο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, καλώντας «να είναι κύριος στις θέσεις του».


16:15….Εκτος 18 αδας ο Ζιλμπερτο , ο Σουζα και ο Γκουμας στον Παναθηναικο στο αυριανό ντέρμπυ με ΠΑΟΚ!!!!


1802…..Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα(SPD)επέλεξε επίσημα σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ-Στάϊνμάϊερ να είναι υποψήφιος του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009 απέναντι στην συντηρητική καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.


1700…Ενας 17χρονος είναι νεκρός όταν σύμφωνα με τις καταθέσεις πετάχτηκε ξαφνικά στις γραμμές, προσπαθώντας να τις διασχίσει την ώρα που περνούσε ο Προαστιακός Κιάτου - Πειραιά.


1720...Υπέρ της συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, τάσσεται ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζητεί από τον Αλ. Τσίπρα να απαλλαγεί από την κηδεμονία Αλαβάνου. "ΤΑ ΝΕΑ "


19:00 ...Πανσερραικός- Αστέρας Τρίπολης 0-0 / Ηρακλής - Εργοτέλης 0-0