Τα χρυσόβουλα είναι επιταγές χωρίς αντίκρυσμα

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Είναι απολύτως προκλητικό αν όχι θρασύ ένας μοναχός να βγάζει ένα, ένα από τα φαρδομάνικά του τα χρυσόβουλα όπως ένας χαρτοκλέφτης τους άσσους από το μανίκι του και ελέω θεού να ανταλλάσσει ότι αυτά υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν με κοσμικές περιουσίες.

Και μετεξελίσσεται σε ηλεκτροσόκ όταν ο συγκεκριμένος μοναχός καταδεικνύεται από τον πρώην «συνάδελφό» μου σύζυγο της κ. Μάρας Ζαχαρέα και σημερινό «μέντορα» του ασταθούς πρωθυπουργού ως πνευματικός του ταγός. Γιατί ως «δημοσιογράφος» όφειλε να γνωρίζει ότι το σημερινό Ελληνικό κράτος δεν υπήρξε ποτέ κληρονόμος του Βυζαντινού Imperium κατά συνέπεια τα χρυσόβουλα που επικαλείται ο μοναχός Εφραίμ είναι επιταγές δίχως αντίκρισμα χώρια του γεγονότος ότι το Άγιο Όρος ως περιβόλι της Παναγίας , πρώτο τούρκεψε και μάλιστα οικειοθελώς! (ελληνική νομαρχία-μακρυγιάννης).

Κατά συνέπεια η μαύρη τρύπα που άνοιξε το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται κυβέρνηση και μονή βατοπεδίου, μας ρούφηξε βαθιά στην ιστορία για μας ανασύρει μνήμες τις οποίες χρόνια τώρα χάριν της εθνικής ενότητας τις είχαμε ενταφιάσει στα βάθη του υποσυνειδήτου μας.

Ότι για παράδειγμα διάφορα αποβράσματα της εποχής προσεταιρίζονταν ως και ιεράρχες προκειμένου να νομιμοποιήσουν την ληστεία γαιών και παραγωγών με μια ερμηνεία του κορανίου σύμφωνα με την οποία ότι είναι νόμιμο είναι και ιερό! Ερμηνεία που πολέμησαν σφοδρά οι Κολοκοτρωναίοι, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας, και ο στρατηγός Μακρυγιάννης που το αναφέρει και στα απομνημονεύματά του.

Γράμματα ψιλά αποκλειστικά για φέροντες ερευνητικούς φακούς. Για κακή όμως (των ορθοδόξων ποιμένων ) τύχη δεν τους βγάλαμε ποτέ από τα μάτια μας.. Έτσι μπορούμε σήμερα με ασφάλεια να υποστηρίζουμε πως απ’ όσα διαπραγματεύονται προς πώληση στο Άγιο Όρος και αλλού όπως ο ηγούμενος της μονής Τοπλού στην Κρήτη, τους εξισώνει με τους παπατζήδες της δεκαετίας του 1950, οι οποίοι στην Ομόνοια πουλούσαν στρέμματα στην θάλασσα. Επειδή τίποτα δεν είναι δικό τους. Αποτελούν λαϊκή περιουσία των Ελλήνων την οποία κατάκτησαν με αίμα κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες.

Και πάντως όχι για να την καταχρώνται διάφοροι πνευματικοί απόγονοι των δοξασιών ενός Βυζαντίου, που καταδίωκε και εκτελούσε τους γνήσιους Έλληνες ως εθνικούς δημεύοντας τις περιουσίες τους στην βάση των νεαρών του Ιουστινιανού! Φυσικά δεν απαιτώ να ανήκουν στην σφαίρα των γνώσεων του κάθε Ρουσσόπουλου αυτά. (Άλλωστε τα μόνα πρόσωπα που ανήκουν στην σφαίρα των γνώσεών του ανέκαθεν ήταν διάφοροι οικονομικοί προύχοντες κυριότερος των οποίων είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού). Θα ήταν ουτοπία.

Απαιτώ όμως να ξεσηκωθούν και οι πέτρες προκειμένου να αποτρέψουν την λεηλασία του τόπου αυτού που αρχής γενομένης από τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ έφτασε στις μοναστηριακές ΑΕ.


Ευγένιος Ανδρικόπουλος