Τα ρέστα του τα έχει δώσει προ πολλού

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Επιτέλους τον είδαμε!! Επιβλητικά αυστηρό να επιπλήττει τους άτακτους βουλευτές του υπό το κράτος ενός κατακόκκινου θυμού, προκαλώντας τους να τον ρίξουν για να τους συμπαρασύρει μαζί του!! Σαν να έλεγε: Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των… φίλων και όχι των αλλοφύλων!

Σε αυτούς επικέντρωσε τα άσφαιρα πυρά του. Μούγκα στην στρούγκα για τα σκάνδαλα που χρόνια τώρα προκαλούν έναν λαό οικονομικά καθημαγμένο. Μόνο δυο λέξεις. Κι αυτές μισές. Κάτι σαν να είχαν κολλήσει όπως οι τσίχλες οι υπόλοιπες συλλαβές στην τεχνική του οδοντοστοιχία. «Πέντε χρόνια τώρα μας ταλανίζουν με σκάνδαλα που άλλα έχουν βάση και άλλα είναι στον αέρα» είπε. Κατά την πρώτη εκδοχή προφανώς εννοούσε τα καραμπινάτα. (υποκλοπές κουμπάροι βατοΠΕδιο άγονες γραμμές και κυρίως τα ομόλογα) Αυτά για τα οποία ακόμη και η εν υπνώσει συνείδηση εκείνου του υπό έλεγχο Σανιδά εξεγέρθηκε! Τα πασιφανή… Κατά την δεύτερη εκείνα που ο ευεργετικός σε άλλες περιπτώσεις και διεισδυτικός φακός της δημοσιογραφίας, δεν κατάφερε να φτάσει ως την πλήρη εξιχνίασή τους. (Βαρθολομαίος Ζαχόπουλος.) Και φυσικά τα ευθέτισε όλα στον κατάλληλο χρόνο και τόπο. Έτσι όπως εκείνος τους εννοεί.. Στο καλάθι των αχρήστων του. Δηλαδή την δικαιοσύνη. (Πάντως εξακολουθώ να επισημαίνω ότι δεν αισθάνθηκε ακόμη την ανάγκη μιας συγνώμης αποτυπωμένης δημόσια και σε ένα φύλλο χαρτί για τους πλέον των εβδομήντα απανθρακωμένους της Ηλείας. Ακόμη. )

Στην συνέχεια επαναλήφθηκε καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση. Επέμεινε στις εγκληματικές για τον λαό μεταρρυθμίσεις του. «Αυτές δια μέσου των οποίων το κεφάλαιο απομυζά τα κέρδη και κοινωνικοποιεί τις ζημιές». Δεν καταλαβαίνω.. Έτσι κι αλλιώς παρουσιάζουμε μια χρονική υστέρηση στην εφαρμογή κάποιων οικονομικών συστημάτων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την USA μητρόπολη του καπιταλισμού. Όμως έστω και αργά… Κανένα μήνυμα δεν πήρε από την ΛΗΜΑΝ; Επειδή μόνον τα λαμόγια οι βλάκες και η θεία μου η Βαγγελιώ στα ορεινά των Αγράφων δεν προβληματίστηκαν. Αυτός, ο μέγας, ωστόσο στηλώθηκε πάνω στις μεταρρυθμίσεις του σαν να έχει καταπιεί μπαστούνι. Αποτέλεσμα. Να διερωτώνται οι πάντες σε ποια από τις τρεις κατηγορίες κατατάσσεται..

Κατά τα υπόλοιπα… Ποια υπόλοιπα.. Δεν υπήρξαν υπόλοιπα. Γιατί τα ρέστα του τα έχει δώσει….. Προ πολλού…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr