Σεμνά και ταπεινά

«Σεμνά και ταπεινά» θα πρέπει να γίνουν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Τάδε έφη ο «αντάρτης» Π. Τατούλης, συμφωνώντας επί της ουσίας με σύσσωμη την αντιπολίτευση, που θεώρησε υπερβολικό το προγραμματισμένο κόστος των 6 εκ. ευρώ για τα εγκαίνια του Μουσείου.
Στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της στο νομοθέτημα, το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, διά του Νάσου Αλευρά, ζήτησε την απόσυρσή του.

Απαντες δε, του Π. Τατούλη συμπεριλαμβανομένου, άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό Πολιτισμού για την πρόβλεψη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου να διορίζεται από τον ίδιο. Τη συγκεκριμένη διάταξη ο Π. Τατούλης χαρακτήρισε «υπουργοκεντρική και προεδροκεντρική» και ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού να υπάρξει πρόβλεψη για Προεδρικό Διάταγμα, ώστε τουλάχιστον να προκηρύσσεται η θέση του προέδρου του Δ.Σ. Ο Μιχ. Λιάπης έκανε δεκτό το αίτημά του.

Ευκαιρίας δοθείσης πάντως ο κ. Τατούλης, εν όψει προφανώς και της Κ.Ε. της Ν.Δ. μεθαύριο, σημείωσε ότι «η διαφορετική προσέγγιση δεν μπορεί να πιστώνεται ως λάθος».