ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ

Με αφορμή σημερινή δημοσίευση με μεταφορικό πνεύμα , και τα όσα απίστευτα βλέπουμε καθημερινά στους εθνικούς μας δρόμους και όχι μόνο, θα ήθελα να θέσω σοβαρά πλέον το εξής ερώτημα.
Επιτρέπεται η οδήγηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητος (120 χλμ) εμποδίζοντας κάποιον που προφανώς παραβαίνοντας τον κοκ να προσπεράσει;
Στους εθνικούς μας δρόμους ειδικά τα σαββατοκύριακα η μόνη λωρίδα που τρέχει είναι η δεξιά. Η μεσαία λωρίδα μόνιμα είναι μπλοκαρισμένη από τους οδηγούς των 80 χλμ και η αριστερή από εκείνους που τρέχουν με την υπερβολική ταχύτητα των 120 χλμ , η τηρώντας το όριο ταχύτητος. Στην περίπτωση δε που η κίνηση είναι τόσο αυξημένη και η δεξιά λωρίδα έχει κίνηση , βλέπουμε και πολλούς να προσπερνούν από την λωρίδα έκτακτης ανάγκης.
Από την μικρή εμπειρία μου σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας της υπόλοιπης ευρώπης μπορώ να ισχυριστώ ότι η αριστερή λωρίδα είναι αποκλειστικά και μόνο για προσπέρασμα και τίποτα άλλο. Αν ξεχαστείς για λίγο εκεί σε έχει καταπιεί η Porche που έρχεται με 250 χλμ.
Ισως κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν έχουμε τους ίδιους δρόμους , με τις ίδιες λωρίδες κυκλοφορίας. Κατά την άποψή μου η αιτία είναι αλλού.Στην οδηγική μας νοοτροπία που αποκτήθηκε από την λάθος εκπαίδευση και παιδεία μας.Για τον λόγο αυτό μπλοκάρουν οι εθνικοί δρόμοι μας και όσες λωρίδες να φτιαχτούν πάλι θα μπλοκάρουν.Πάντως θα ήθελα τις απόψεις και τις απαντήσεις των φίλων στο συγκεκριμένο θέμα.

Antonis