Ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης που δηλώνει gay

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Αυστραλό Μάθιου Μίτσαμ στις καταδύσεις από πλατφόρμα 10 μέτρων, νικώντας το φαβορί τον Κινέζο Ζου Λουξίν. Η μεγάλη έκπληξη όμως δεν ήταν αυτή, αλλά το ότι έγινε ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής που παραδέχτηκε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η ιστορία του είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των ΜΜΕ, αφού ο Μίτσαμ κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Πεκίνου προέβη στην αποκάλυψη αυτή με την οικογένειά του και τον σύντροφό του Λάχλαν να τον παρακολουθούν από τις εξέδρες.

"Το να είσαι γκέι και να κάνεις καταδύσεις είναι δύο εντελώς διαφορετικά κομμάτια της ζωής μου. Φυσικά και θα υπάρξει συζήτηση καθώς κάποιοι άνθρωποι έχουν αρχές, όμως οι συνάδελφοί μου με υποστηρίζουν. Είμαι ευτυχισμένος με αυτό που είμαι και τον εαυτό μου", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα για να προσθέσει στη συνέχεια για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε.

"Έκανα προπόνηση κάθε μέρα, δύο φορές την ημέρα, 30 ώρες την εβδομάδα και έλεγα στον εαυτό μου: Θέλω να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο". Τελικά όλοι οι κόποι άξιζαν", ανέφερε ο Μίτσαμ ο ο οποίος πλέον αποτελεί το νέο ήρωα των ομοφυλόφιλων.

Μάλιστα πολλές ιστοσελίδες που ασχολείται με θέματα των ομοφυλόφιλων έχουν αρχίσει τα αφιερώματα για το νέο τους αστέρι. Βέβαια, στα σάιτ αυτά υπήρχαν και τα αρνητικά σχόλια με αποδέκτες τα ΜΜΕ τα οποία απέκρυψαν το γεγονός ότι ο Μίτσαμ είναι ομοφυλόφιλος λόγω ρατσισμού.


Ο Μίτσαμ πάντως γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία αθλητής και μάλιστα χρυσός Ολυμπιονίκης ο οποίος παραδέχεται πως είναι γκέι, σε αντίθεση με τον μεγάλο Γκρεγκ Λουγκάνις, ο οποίος το παραδέχτηκε μόνο όταν τελείωσε την καριέρα του στις πισίνες.
Πηγή gazzetta