Πρωταθλητής του στίβου , βρέθηκε ντοπαρισμένος

Κακή αρχή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου καθώς ο Τάσος Γκούσης είναι ο πρώτος αθλητής που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ από τη στιγμή που η ΔΟΕ ανέλαβε υπό την ευθύνη της τον έλεγχο των δειγμάτων.

Το γεγονός πως ο Τάσος Γκούσης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ επιβεβαίωσε η ΔΟΕ και συγκεκριμένα η εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκιζέλ Ντέιβις, τονίζοντας πως την υπόθεση διαχειρίζονται οι Ελληνικές αρχές, οι οποίες και πραγματοποίησαν τον έλεγχο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε το όνομα του αθλητή.

"Ναι υπάρχει μια υπόθεση παράβασης του κανονισμού ντόπινγκ που εξετάζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό κατά του ντόπινγκ (σ.σ. ΕΣΚΑΝ). Η παράβαση έγινε κατά την διάρκεια της Ολυμπιακής περιόδου. Ομως ο έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε από τη ΔΟΕ. Είναι μία υπόθεση την οποία διαχειρίζονται οι ελληνικές αρχές. Ο αθλητής δεν θα έρθει στο Πεκίνο", ήταν τα λόγια της Ντέιβις.

Ο Τάσος Γκούσης βρέθηκε θετικός στην εξέταση του Α΄ δείγματος στην ουσία Μ3 (Μεθυλτριενολόνη) χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους του ΕΣΚΑΝ και την εξέταση του Β΄ δείγματος, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Από την πλευρά του ο 29χρονος Έλληνας σπρίντερ που έφθασε μόλις την Πέμπτη στο Φουκούι της Ιαπωνίας, όπου η εθνική ομάδα στίβου πραγματοποιεί ολιγοήμερη προετοιμασία, θα επιστρέψει στη χώρα μας και θα ζητήσει, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σε ελληνικές εφημερίδες, την εξέταση και του Β΄δείγματος, αφού αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας, αποδίδοντας το θετικό δείγμα σε πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον του.