Ανοιξε η πόρτα για την έξοδο Βαλβέρδε;;;


Μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από του Ρέντη. Ο αποκλεισμός-σοκ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βάρυνε πολύ το κλίμα. Η ψυχολογία των παικτών βρίσκεται στο ναδίρ, ενώ η γκρίνια και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει γίνει ακόμη πιο έντονη. Ταυτόχρονα, μουρμούρα υπάρχει και για τη διοίκηση εξαιτίας της καθυστέρησης των φετινών μεταγραφών. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι σκασμένος από την απώλεια του πρώτου φετινού στόχου και προβληματίζεται για την επόμενη μέρα. Από διοικητικούς κύκλους επισημαίνεται ότι, τουλάχιστον για την ώρα, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Βάσκου. Βέβαια, αν ο Ολυμπιακός δεν αναστηθεί αγωνιστικά άμεσα, με βάση και το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, τότε ο 44χρονος προπονητής θα αντικρίσει την πόρτα της εξόδου.

Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει αποφασίσει να ενισχύσει το ρόστερ με έναν ακόμη επιθετικό που θα είναι ο Ράφικ Τζιμπούρ του Πανιωνίου. Ουσιαστικά, με μια τέτοια κίνηση προσφέρεται ένα ακόμη δυνατό «χαρτί» στα χέρια του Βαλβέρδε. Επιπλέον, αναζητείται ένας έμπειρος άνθρωπος για να τοποθετηθεί στο πλευρό του Βάσκου. Ενας βοηθός με εμπειρία και γνώση της ελληνικής πραγματικότητας για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρηγορότερα. Φημολογείται ότι προτάθηκε αυτό το πόστο στον Ανδρέα Νινιάδη, αλλά ο τελευταίος προτίμησε να παραμείνει στο σκάουτινγκ.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε ξεκίνησε από δύσκολη θέση τη φετινή παρτίδα και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το αυριανό ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη αποκτά χαρακτήρα τελικού. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι στένεψαν απειλητικά τα περιθώρια και από χθες ξεκίνησε επιχείρηση ανασυγκρότησης στου Ρέντη. Το βάρος πέφτει στην ψυχολογία, εκεί όπου στα δύο ματς με την Ανόρθωση ο Ολυμπιακός έδειξε απροετοίμαστος.