Θα κρατάνε τελικά το επωνυμό τους οι έγγαμες γυναίκες

Οπως πρώτοι σας είχαμε ενημέρωσει με την ανάρτηση " Δεν είμαι του ανδρός μου" (Διάβασε εδώ) στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικοιοσύνης υπήρχε διάταξη για αλλαγή του επωνύμου των γυναικών μετά το γάμο.

Ομως μετά τις αντιδράσεις , η κυβέρνηση προχωρά στη ματαίωση της προσπάθειας να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των έγγαμων γυναικών να παίρνουν το επώνυμο του συζύγου
Η επίμαχη διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, όπου αναφέρεται ειδικότερα ότι παρέχεται η δυνατότητα στους συζύγους να έχουν το ίδιο επώνυμο αν συμφωνούν και οι δύο.
Η ανακοίνωση ωστόσο της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τομέων γυναικών των κομμάτων, περιλαμβανομένου και του κυβερνώντος κόμματος.
Η γενική γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη τοποθετήθηκε εγγράφως προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «η τροποποίηση δεν συνάδει με τις πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ στον τομέα ισότητας των δύο φύλων».
Ήδη, με σύνθημα «Δεν είμαι του αντρός μου», οι γυναικείες οργανώσεις και οι φορείς Ισότητας Φύλων ανακοίνωσαν την αντίθεσή τους στην οπισθοδρομική, όπως τη χαρακτηρίζουν, πρόταση της κυβέρνησης.
Ακόμα και εντός της ΝΔ υπάρχουν αντιδράσεις. Η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα χαρακτηρίζει «μια χαρά» το υπάρχον νομικό πλαίσιο για το επώνυμο των γυναικών.