Οξύτατη σύγκρουση στη Βουλή σήμερα

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens ζήτησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να δοθεί τέλος «στο καταστροφικό σίριαλ» της υπόθεσης Siemens.

«Εδώ και τώρα όλα στο φως, διαφάνεια παντού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και ζήτησε, παράλληλα, την ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και την άμεση επανεξέταση όλων των εν ενεργεία συμβάσεων της εταιρείας με το Δημόσιο.

«Το σκάνδαλο της Siemens, είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που κρύβει πρακτικές και αντιλήψεις αντιδημοκρατικές, διεφθαρμένες και, τελικά, καταστροφικές για την χώρα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας, όταν νομίζετε πως μπορεί να παίζετε με τους θεσμούς, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: Παιχνίδι είναι η πρότασή σας για διακομματική επιτροπή για το πολιτικό χρήμα τον Οκτώβριο, όταν η κοινωνία βοά. Όλοι ξέρουμε ότι απλώς θέλετε να αποφύγετε μέχρι νεωτέρας, τις δικές σας ευθύνες. Μέτρα για τη διαφάνεια σάς είχαμε προτείνει. Μπορούσατε εδώ και τέσσερα χρόνια να τα λάβετε για να σταματήσετε την αυθαιρεσία και τη διαφθορά».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχετε την κεντρική ευθύνη γιατί σιωπάτε, κρύβετε, συγκαλύπτετε και εκ θέτετε την χώρα, σε κάθε λογής τρωκτικά και ευκαιριακά συμφέροντα».

Απαντώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, χρέωσε στον κ. Παπανδρέου «ανακρίβεια και υποκρισία», υπενθυμίζοντας πως η απαρχή του σκανδάλου και τα μέχρι στιγμή στοιχεία, αφορούν τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ.

«Μέχρι τώρα ο κ. Παπανδρέου και η αξιωματική αντιπολίτευση, μπορούν να απολογούνται για το παρελθόν τους, αλλά όχι να κατηγορούν κανέναν άλλον», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν η Δικαιοσύνη προχωρά με τέτοιους ρυθμούς, σε τι θα βοηθούσε η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τώρα; Τι θα προλάβαινε να κάνει η Εξεταστική μέσα στο καλοκαίρι, που δεν θα κάνει τον Οκτώβριο; Η πρότασή σας παρουσιάζεται ως πανάκεια, αλλά, είτε είναι πρόταση αμηχανίας, είτε πρόκειται περί προσπάθειας να σταματήσει το έργο της Δικαιοσύνης, γιατί τα μέχρι τώρα στοιχεία παραπέμπουν στις μέρες σας και τους ανθρώπους σας».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι «Εξεταστική Επιτροπή θα συγκροτηθεί, όταν ολοκληρώσει η Δικαιοσύνη το ρόλο της».