Ενα ανέκδοτο τη μέρα , τη Μαυρίλα κάνει πέρα

Ποιός θα πάει στον Παράδεισο;;;
Στην πόρτα του παράδεισου ο Αγιος Πέτρος υποδέχεται όσους πέθαναν , για να κάνει το ξεδιάλεγμα .
ΟΙ τρεις νεοφερμένοι υποψήφιοι διηγούνται πώς πέρασαν μαζί, έτσι ξαφνικά, στην αιωνιότητα. Ο Αγιος Πέτρος ακούει προσεκτικά για να αποφασίσει σε ποιον θα δώσει μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάει.
Ο πρώτος άνδρας τού μιλάει ευθέως: «Λοιπόν Πέτρο άκου! Ηξερα ότι η γυναίκα μου με κερατώνει μέσα στο ίδιο μου το σπίτι! Μια μέρα γυρίζω απροειδοποίητα απ' τη δουλειά για να την πιάσω στα πράσα. Μπουκάρω στο σπίτι αλλά ο εραστής της πρόστυχης, άφαντος. Δεν μασάω, βγαίνω στο μπαλκόνι και... να 'τον! Τον βλέπω κρεμασμένο απ' το περβάζι να κρατιέται στις άκρες των δαχτύλων. Τρέχω, αρπάζω ένα σφυρί και του κοπανάω τα δάχτυλα μέχρι να του τα σπάσω. Πέφτει στην αυλή, αλλά για καλή του τύχη, προσγειώνεται σ' ένα φουντωτό θάμνο και πάει να τη σκαπουλάρει. Δεν χάνω χρόνο! Σπρώχνω το ψυγείο στο μπαλκόνι, το αναποδογυρίζω, σκάει πάνω του με δύναμη και τον σκοτώνει! Αλλά τόση ένταση δεν την άντεξα. Η καρδιά μου με πρόδωσε. Επαθα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και... να 'μαι!»

Ο δεύτερος άντρας δίνει τη δική του εκδοχή: «Κάθε μέρα προπονούμαι στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Χθες το πρωί έκανα εξάσκηση με το ποδήλατό μου. Το καταραμένο κόλλησε και με εκσφενδόνισε απ' το μπαλκόνι. Καθώς έπεφτα παρακάλεσα τον Θεό να με σώσει. Δεν μου άξιζε τέτοιο φριχτό τέλος. Για καλή μου τύχη, ο Θεούλης μ' άκουσε. Κατάφερα να γαντζωθώ στα κάγκελα τού από κάτω διαμερίσματος. Ενας άντρας βγαίνει στο μπαλκόνι για να με σώσει. "Ευχαριστώ μεγαλοδύναμε"! μουρμούρισα. Αλλά ο άντρας αντί να με βοηθήσει, άρχισε να με κοπανάει στα δάχτυλα μ' ένα σφυρί. Δεν άντεξα τον πόνο κι έπεσα στο έδαφος. Ομως, ο Θεός είναι μεγάλος! Υστερα από τέτοια γκαντεμιά, σταμάτησε τη φόρα μου ένας θάμνος που βρισκόταν ακριβώς από κάτω. Εκεί που μονολογούσα ότι δεν μπορεί να μου συμβεί τίποτα χειρότερο στη ζωή, ο παρανοϊκός τύπος με το σφυρί, μου πετάει ένα ψυγείο και με πλακώνει. Χαλκομανία έγινα».

Ο Πέτρος άκουγε τις ιστορίες σκεπτικός. Σειρά είχε τώρα ο τελευταίος άντρας: «Πέτρο, απλώς φαντάσου αυτό: Μπουκάρισε ξαφνικά ο άνδρας της, χτύπαγε μ' ένα σφυρί κάποιον στο μπαλκόνι κι εγώ έκανα τη βλακεία και κρύφτηκα ολοτσίτσιδος στο ψυγείο»..
Ποιός θα πάει τελικά στον παράδεισο;;