Θα εξισωθούν τα κολέγια με τα Πανεπιστήμια

Εν αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει, πιθανότατα εντός του καλοκαιριού, στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ελληνικών κολεγίων που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, το ζήτημα αυτό είναι σε εξέλιξη. «Αναμένουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και θα προχωρήσουμε» είπε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή και εντός του καλοκαιριού.

Προηγουμένως όμως, είπε ο υπουργός Παιδείας, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μια νομοθετική τακτοποίηση του χώρου αυτού, ώστε να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε επίσης για τις προετοιμασίες που γίνονται εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πρόσθεσε ότι ην επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που για τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους.

Το νομοσχέδιο όπως είπε, βάζει ξεκάθαρους κανόνες για το πόσο καιρό μπορεί να μένει κάποιος στην αναπλήρωση και στη συνέχεια να περνά εντός του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ετσι περνάν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από την πίσω πόρτα