Αιματηρά επεισόδια σημάδεψαν τις εκλογές που διεξάγονται στη FYROM

Αιματηρά επεισόδια σημάδεψαν την εκλογική διαδικασία στα Σκόπια για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό στην πόλη Αρατσίνοβο και πολλούς τραυματίες μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών σε περιοχές που μένουν Αλβανοί μέσα και έξω από την πρωτεύουσα της FYROM, ενώ αναφέρθηκαν επιθέσεις ακόμη και με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η εκλογική διαδικασία σε αρκετές περιοχές έχει διακοπεί μετά την εισβολή ένοπλων Αλβανοφώνων που άρπαξαν και κατέστρεψαν κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό στην πόλη Αρατσίνοβο βορείως της πρωτεύουσας που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν περίπολος της Αστυνομίας δέχθηκε πυρά στην είσοδο της πόλης και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα τρία. Η πόλη αποκλείστηκε μετά τα βίαια επεισόδια από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Αλλά και στην περιοχή του Τετόβου η κατάσταση είναι έκρυθμη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνονται επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο Αλβανικών κομμάτων, ενώ αναφέρθηκαν ακόμη και αρπαγές καλπών από ένοπλους.

Την ελπίδα να επανέλθει ο κ. Γκρούεφσκι στις διαπραγματεύσεις, εφόσον επανεκλεγεί, με την προοπτική εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. «Θα επικρατήσει η λογική... Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, αλλά μελλοντικός σύμμαχος και εταίρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.