Δεν φοβάμαι τίποτα

"Δε φοβάμαι τίποτα» και «η υπόθεση της Siemens δεν έχει σχέση με τη ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Η διατύπωση που επέλεξε ο πρωθυπουργός επιτρέπει την υπόθεση, ότι αν από τη δικαστική έρευνα προκύψει ανάμιξη στελεχών της ΝΔ (όπως έχει προαναγγελθεί), τότε αυτά θα πάψουν να έχουν σχέση με τη ΝΔ.

«Εκείνο που προέχει τώρα, είναι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι αυτή είναι η πάγια στάση της κυβέρνησής του. Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, όταν ολοκληρωθεί το έργο της δικαιοσύνης. Η γενική εικόνα περί συγκάλυψης που υπήρχε στο παρελθόν έχει πλέον καταργηθεί, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τη δήλωση του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας: «Είναι προφανές ότι, κάτι θέλει να κρύψει, ότι κάτι φοβάται, ότι προτιμά να συνεχίζεται μια δικαστική διαδικασία χειραγωγούμενη, με επιλεκτικές διαρροές»