Το έγκλημα κατά των λαών

Το ηλιέλαιο η συνέχεια

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Η περίπτωση του επιμολυσμένου με το πρόσθετο παραφινέλαιο της Cargill αμερικανικού και όχι Ουκρανικού ηλιέλαιου, δεν είναι σκάνδαλο διατροφικό. Είναι έγκλημα συνειδητό. Και είναι έγκλημα που συντελείται κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση εδώ και χρόνια εν γνώσει των ευρωπαϊκών αρχών ελέγχου ποτών και τροφίμων.. Και εξηγούμαι:

Είναι σε όλες τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες γνωστό ότι η μακροχρόνια κατανάλωση παραφινέλαιου που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο από τον Αμερικανικό κολοσσό Cargill στο ουκρανικό ηλιέλαιο προκαλεί καρκίνο!

Όταν λοιπόν το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές εξέδωσε στις 23 του Απρίλη σήμα από την Γαλλία για τον εντοπισμό ραφιναρισμένου Ουκρανικού ηλιελαίου το οποίο περιείχε ορυκτέλαιο ( mineral oil) σε συγκέντρωση 5.750 mg/kg, η αντίδραση των ευρωπαϊκών υπηρεσιών υπήρξε .. άμεση. Εξέδωσαν την απαλλακτική για τον παραγωγό θεωρία, πως ο πιο πιθανός τρόπος επιμόλυνσης ήταν στις μεγάλες δεξαμενές μεταφοράς και αποθήκευσης του προϊόντος, στις οποίες είχε προηγηθεί αποθήκευση ορυκτελαίου υψηλού ιξώδους. ( HVMO) . Με δυο λόγια. Απελθέτω εμού το ποτήριο τούτο!

Το ορυκτέλαιο υψηλού ιξώδους ( high viscosity mineral) είναι το ευρέως γνωστό ως παραφινέλαιο. Πρόκειται για ένα από κύρια υποπροϊόντα στην παραγωγή βενζίνης από το πετρέλαιο και χρησιμοποιείται κατά κανόνα στην φαρμακευτική και κοσμητική αλλά και από την διατροφική βιομηχανία ως πρόσθετο παρά το ότι έχει αποδεδειγμένα μεταλλαξιογόνο δράση στην περίπτωση της μακροχρόνιας πρόσληψης του από τον άνθρωπο. Γεγονός που αποκρύφτηκε στις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων με τον εξής έξυπνο τρόπο:

«Δεν πιστεύουμε, (καταλήγουν μετά από διάφορα κόλπα του τύπου, «να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα δούμε» ή «δεν υπάρχει ακόμη επίσημη θέση» και άλλα τέτοια φαιδρά), ότι σε αυτή την φάση είναι πιθανόν να προκληθούν οξέα προβλήματα υγείας! Δηλαδή. Αργότερα μπορεί! Αλλά ως τότε μπορεί να έχει πεθάνει ο βασιλιάς, μπορεί να έχουμε πεθάνει κι εμείς και στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί και το άλογο να βγάλει φτερά και να πετάξει σύμφωνα με το ιταλικό ανέκδοτο!

Οι Ουκρανοί ( καλά λαμόγια κι αυτοί) διαπιστώνοντας πως η ΕΟΚ παίζει κρυφτό με την αλήθεια τα έβαλαν με τους κακούς Γάλλους που ξεκίνησαν αντιουκρανική προπαγάνδα αλλά ποτέ δεν έστειλαν αν και τους ζητήθηκαν τα παραστατικά των ναύλων που αφορούσαν τις προηγούμενες φορτωτικές και το είδος των προϊόντων τα οποία μεταφέρθηκαν από τα εμπορικά πλοία πριν την φόρτωση του ηλιέλαιου.

Την ίδια στιγμή οι.. ντεντέκτιβς συνάδελφοί μου του Ελληνικού τύπου προεκτείνουν την άποψη της σφουγγαρίστρας, (στην «βόλεψη» της οποίας εκτός από την ΕΟΚ κρεμάστηκε και ένα δικό μας υπουργικό «αστέρι» εν ονόματι Φώλιας), και ψάχνουν μια υπάλληλό του από το γενικό χημείο του κράτους να τους την στοιχειοθετήσει επιστημονικά. Την βρήκαν στο πρόσωπο της γενικής διευθύντριάς του, η οποία είπε ότι απαιτείται διαχωρισμός των τάνκερ που μεταφέρουν τρόφιμα γιατί ακόμη και να είχαν… σφουγγαριστεί καλά, το ηλιέλαιο πάλι θα είχε επιμολυνθεί.. Λέξη για την Cargill που νομίμως και από τα εργοστάσιά της στην Ουκρανία επιπροστίθεται το παραφινέλαιο στο ηλιέλαιο!

Για να έρθει στις 23 του Μάη η ίδια η Cargill που με μια κυνικά διατυπωμένη ανακοίνωσή της αδειάζει τους πάντες, αποδεικνύοντας πανηγυρικά ποιος τελικά είναι ο επικυρίαρχος του πλανήτη αυτού.

« Η λύση του προβλήματος επισιτισμού των φτωχών θα βρεθεί μόνον με την ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση του εμπορίου και των γεωργικών προϊόντων, γιατί θα συγκρατούσε τις τιμές του ψωμιού των φυτικών ελαίων και του γάλακτος!» τελάλησαν από το Σικάγο.

Δηλαδή. Ο άνθρωπος μετατράπηκε σε πειραματόζωο. Οι βιολογικές του αντοχές δοκιμάζονται από την Cargill στις φτωχογειτονιές όλου του κόσμου! Όπως της Μαδρίτης και της Λισσαβόνας πριν από χρόνια για παράδειγμα. Όπως της Ελλάδας του Φώλια και του Καραμανλή σήμερα…

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Πηγές Mass Media Library YSA. Ευρ. Αρχή Ελέγ. Τροφίμων YNIAN, Ρώυτερς.