¨Πυρηνικός πόλεμος" μεταξύ Σουφλιά και Δήμα

Νέος γύρος στη σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και τον κοινοτικό επίτροπο για το Περιβάλλον με φόντο τη δήλωση του Γιώργου Σουφλιά ότι η πυρηνική ενέργεια είναι «πράσινη» ενέργεια.

Ο κ. Σουφλιάς από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου για το Περιβάλλον που διεξάγεται στην Αθήνα τόνισε ότι «ορθά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμπεριλάβει σε αυτή την κατηγορία και την πυρηνική ενέργεια», ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να απεξαρτηθεί από την ευρεία χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να στραφεί σε φιλικότερες για το περιβάλλον πηγές».

Ο Σταύρος Δήμας σημείωσε- ερωτηθείς σχετικά- ότι «η πυρηνική ενέργεια δεν είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας» και επεσήμανε ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέχρι το 2020 το 20% της κατανάλωσης να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες ωστόσο δεν περιλαμβάνεται η πυρηνική».

Δηλητηριώδης ήταν την Τρίτη (6/5) η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε κατηγορεί τον κοινοτικό επίτροπο για «διαστρέβλωση της αλήθειας».

«Για να ξέρουμε τι λέμε και για να μην διαστρεβλώνεται η αλήθεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σουφλιάς ουδέποτε χαρακτήρισε την πυρηνική ενέργεια ως Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας, όπως επιχείρησε να το παρουσιάσει ο κ. Δήμας» τονίζει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι η ΕΕ χαρακτηρίζει πλέον την πυρηνική ενέργεια ως “πράσινη ενέργεια”, αφού δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα ούτε άλλους ρύπους».

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οαν Επίτροπος κ. Δήμας κάνει ότι δεν γνωρίζει τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων της ΕΕ»

Κάποιος από τους δύο είναι κουφός ή μας δουλεύουν και οι δύο
ή έχουν αποφασίσει να μας κουφάνουν όλους . Και ακόμη δεν μάθαμε αν μας έδιωξαν από το σύμφωνο του Κιότο ή όχι!!!!!!!!