Κινούνται οι τεκτονικές πλάκες , στο πολιτικό σκηνικό;;;;

΄Εγραψε την Κυριακή ο κ. Παπαχελάς στο κύριο άρθρο της Καθημερινής: «Τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχαμε δύο σοβαρά κόμματα, τα οποία θα επιχειρούσαν να μας πείσουν πως μπορούν να κυβερνήσουν καλύτερα τη χώρα. Αυτό ψάχνει ο μετακινούμενος, κεντρώος ψηφοφόρος, ο οποίος δεν είχε δυσκολία να ψηφίσει Σημίτη το 1996 και Καραμανλή το 2004… Ο ψηφοφόρος δεν περιμένει να πεισθεί από συνθήματα, ψάχνει να βρει τον καλό μάνατζερ και «διευθύνοντα σύμβουλο» της χώρας…Όταν ο κεντρώος ψηφοφόρος του μεσαίου χώρου, που είναι ο πλέον περιζήτητος πελάτης των δύο κομμάτων εξουσίας, ακούει την Άννα Διαμαντοπούλου να τάσσεται σθεναρά κατά των καταλήψεων, παίρνει μια ανάσα και αρχίζει να σκέπτεται «χμ, μπορεί και να έχω επιλογή την επόμενη φορά». Όταν όμως ακούει μετά τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να το παίζουν «Κουλούρηδες» που απλά τρώνε και σούσι, απογοητεύεται. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει τώρα να πείσει τον περιζήτητο ψηφοφόρο-κλειδί ότι μπορεί να κυβερνήσει πιο αποτελεσματικά, ότι έχει τους Πάγκαλο, Χρυσοχοΐδη, Διαμαντοπούλου, Ρέππα, Ραγκούση, Λαμπρινίδη ή και τον Σημίτη αν θέλετε, ή ακόμη και τον παλιό εξωστρεφή μοντέρνο Παπανδρέου. Τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορεί να διαμαρτυρηθεί και να φωνάξει περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την Κυριακή επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει συνέντευξη στον ΕΤ με την οποία εισηγείται στροφή του ΠΑΣΟΚ στα μεσαία στρώματα και απορρίπτει τις εισηγήσεις για «αριστερή στροφή». Διαψεύδει επίσης τα σενάρια περί συμφωνίας του με τον Γ. Παπανδρέου για την «επόμενη ημέρα» και κάνει άνοιγμα σε στελέχη (Φ. Γεννηματά, Κ. Λαλιώτης, Π. Ευθυμίου, Π. Οικονόμου) που, όπως λέει, αν και δεν τον στήριξαν, δεν αξιοποιούνται. Δηλώνει επίσης ότι το δεν μιλάει για «επανακρατικοποίηση» του ΟΤΕ και ότι όταν επανέλθει στην εξουσία, θα δει τι κινήσεις μπορούν να γίνουν εντός κοινοτικού πλαισίου.

Λέτε αυτά τα δύο να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους; Μήπως οι φήμες που κυκλοφορούν στη πιάτσα για δημιουργία νέου κόμματος δεν είναι απλά φήμες; Μήπως αυτά που γράφουν κάποια blogs για κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι απλά φαντασίες των bloggers; Mήπως αυτό που κουβαλάει ο Βενιζέλος στη πλάτη του είναι το καταστατικό του νέου κόμματος; Αναρωτιέμαι . Μήπως ;; Λέτε!!!!