Ένα μη ασφαλές προϊόν

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Είναι απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Τον Ιούνιο του 2004 αγόρασα ένα καινούργιο αυτοκίνητο τύπου Ford Maverick από την ΒΕΛΜΑΡ ΑΕΒΕ του ομίλου Βασιλάκη. Όμως το προϊόν ήταν μη ασφαλές και ο αγοραστής ασφαλώς..ηλίθιος.

Στο αυτοκίνητο αυτό η μία από τις βάσεις στήριξης της μηχανής ήταν ωσί παρούσα (!) επειδή η βίδα στήριξής της ήταν στον αέρα! (Τώρα τρία χρόνια μετά είναι επιπλέον και σάπιο όλο.. Πταίσμα!) Αποτέλεσμα. Σε μια ανηφορική και κλειστή στροφή ένιωσα σεισμικούς κραδασμούς με αποτέλεσμα να απεμπλακεί η ταχύτητα και το ρυμουλκούμενο να με σύρει προς τα πίσω! Σωθήκαμε η οικογένειά μου κι εγώ από θαύμα! Α ναι.. Φυσικά και άλειψα με της πίκρας το μαύρο σάλιο το πρώτο εξώδικο (συνολικά πέντε, ) για να το στείλω στην εταιρία. Για να μ΄ αλείψει κι εκείνη γράσο. Προκλητικά αδιαφορούσα στα εξώδικα και την ζωή μου με ρώτησαν απλώς αν κατά το ατύχημα έτρεξε αίμα. Ως Δράκουλες. (το ότι εξ αιτίας τους έχω υποστεί βαριά ανήκεστο βλάβη δεν τους απασχολούσε μα ούτε και τους απασχολεί Απλώς γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που τους συμβαίνει. Παγκοσμίως έχουν ως τώρα πληρώσει περισσότερα από δύο δις δολάρια σε αποζημιώσεις. Μόνο τα δυο τελευταία χρόνια κατέβαλαν 120 εκατομμύρια δολάρια για τον θάνατο του δεκαοχτάχρονου Larry Crossman και της …Claire Dunncan από το ανώτατο δικαστήριο της Φλώριδα στις Ηνμένες Πολιτείες. Εκεί τουλάχιστον σε αυτά δεν καταλαβαίνουν από πολυεθνικές.) Λυπήθηκα που δεν ικανοποίησα την δίψα τους και προσέφυγα στο τεχνικό επιμελητήριο και την Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή. Το πρώτο υπήρξε κόλαφος για την Ford Motor Hellas. Δια δύο πραγματογνωμοσυνών του καταδίκασε την εταιρία για εγκληματική αμέλεια. Μαζί και τον his master voice τεχνικό σύμβουλό της ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε το συγκεκριμένο όχημα ως ΣΎΓΧΡΟΝΟ Παρθενώνα! (Παρά ταύτα παραπέμφθηκε από το ΤΕΕ στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής). Η δεύτερη, η Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή καταδίκασε την εταιρία σε πρόστιμο 15000 ευρώ (τόσο αυστηρά ή τόση αξία είχε η ζωή μου) για την πώληση ενός μη ασφαλούς προϊόντος.. Βαριά κατηγορία όπως και να έχει! Μα ούτε που ίδρωσε τ’ αυτί τους..

Κατέφυγα έτσι σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή υποχρεώνοντας κατά τον τρόπο αυτό την Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή ....... Διαβάστε εδώ τη συνέχεια