Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Weber (ΕΛΚ): Τα Σκόπια να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλιώς να ξεχάσουν την ΕΕ

 
Και ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πως δεν ακούει, διεθνείς διαστάσεις παίρνουν πλέον οι αντιδράσεις σχετικά με τις προκλήσεις της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων.

«Η ηγεσία VMRO- DPMNE θα πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμευτικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και να χρησιμοποιεί με συνέπεια το όνομα "Βόρεια Μακεδονία"» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΕΛΚ Manfred Weber.

«Η τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για εμάς στο ΕΛΚ» σημειώνει υπογραμμίζοντας ότι διαφορετικά η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει και η ΕΕ δεν θα το δεχτεί αυτό.

Εάν επιμείνουν τα Σκόπια σε αυτήν την τακτική είναι δύσκολη η ευρωπαϊκή τους πορεία. Και αυτό λόγω Ευρώπης και όχι λόγω Ελλάδας.


www.bankingnews.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny