Πολιτικός σεισμός οι δημοτικές εκλογές στην Βρετανία: Κόλαφος για Sunak, η συντριπτική ήττα των Συντηρητικών


 Κόλαφος ήταν για τον πρωθυπουργό Rishi Sunak οι δημοτικές εκλογές στην Βρετανία, αφόυ συντριπτική ήταν η ήττα των Συντηρητικών, που είναι και η χειρότερη των τελευταίων ετών για το κόμμα.

Η σαρωτική νίκη του Sandiq Khan στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου αποτέλεσε ακόμα ένα χαστούκι για τον Βρετανό πρωθυπουργό καθώς πολλοί δήμοι που έως πρότινος στήριζαν τους Torries, όπως ο Δήμος του West Middlands, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών.

Για πολιτικό σεισμό κάνουν λόγο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενώ ο Kier Starmer ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος πιέζει τον Rishi Sunak να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

Η Suzan Hall, η υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του κ. Khan.

Για "άσχημη μέρα" για τους Συντηρητικούς, κάνει λόγο η εφημερίδα Sunday Telegraph.

"Είμαστε καταδικασμένοι", υπογραμμίζει η Sunday Express για τους συντηρητικούς.

Ο Rishi Sunak θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο την ερχόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών James Cleverly δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν "απομακρυνθεί" από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές.

Ωστόσο σειρά δημοσκοπήσεων αφήνουν πίσω το κυβερνών κόμμα από 18 έως 24 μονάδες με τους Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.


www.bankingnews.gr