Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Global CyberDrill: Πρώτη στον κόσμο η Αλβανία για την κυβερνοασφάλεια

 Εθνική Υπηρεσία Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΑΝΑ) της  Αλβανίας πανηγύρισε την πρωτιά της χώρας στον διαγωνισμό Global CyberDrill, μια ετήσια διοργάνωση που αξιολογεί την ικανότητα των εθνών να αντιμετωπίζουν κυβερνοεπιθέσεις.

Ωστόσο, η νίκη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόσφατη ιστορία κυβερνοεπιθέσεων που έχουν πλήξει την  Αλβανία, θέτοντας σε κίνδυνο τα δεδομένα των πολιτών και αφήνοντας ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας.

Πώς μπορεί μια χώρα που υπέστη εκτεταμένη καταστροφή της δημόσιας ψηφιακής υποδομής από κυβερνοεπιθέσεις, με εκατομμύρια ευαίσθητα δεδομένα εκτεθειμένα, να διεκδικεί τον τίτλο της πρώτης στον κόσμο σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο;

Επιπλέον, η αξιοπιστία του Global CyberDrill αμφισβητείται από ορισμένους, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν αποτελεί αξιόπιστη μέτρηση της πραγματικής ικανότητας αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Η  Αλβανία οφείλει να εστιάσει στην ενίσχυση της πραγματικής ασφάλειας των συστημάτων και δεδομένων της, αντί να επιδιώκει βραβεία που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny