Ο βρόμικος ρόλος της Γερμανίας στην ΕΕ


 Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου για τις ευθύνες της Γερμανίας στη φτωχοποίηση χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα:

Έχουμε τεκμηριώσει πολλές φορές τη βρόμικη τακτική της Γερμανίας, από την πρώτη ημέρα που υιοθέτησε το ευρώ – την τεράστια ευθύνη της, όσον αφορά την υπερχρέωση χωρών όπως η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Γαλλία σήμερα, με τη δημιουργία πλεονασμάτων που προκαλούν αντίστοιχα ελλείμματα στους εμπορικούς της εταίρους. Με τη γνωστή ως «πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα» – η οποία εφαρμόζεται με το μισθολογικό dumping που έχουμε επίσης αναλύσει.

Έχουμε επίσης επισημάνει το γεγονός, σύμφωνα με το οποίο συμπεριφέρεται παράνομα (επίσης η Ολλανδία), αφού υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες που απαγορεύουν πλεονάσματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών άνω του 6% – χωρίς να της επιβάλλονται οι θεσμοθετημένες κυρώσεις από την Κομισιόν, αφού «γερμανοκρατείται». Εν προκειμένω, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν απλά όποια νομοσχέδια τους φέρνει έτοιμα η Επιτροπή – η οποία «άγεται και φέρεται» από τα λόμπι των πολυεθνικών και από τη γερμανική κυριαρχία.

Κατανοούμε βέβαια πως είναι δύσκολο να καταλάβει ένας μη γνώστης των οικονομικών ότι, η λειτουργία της υποτίμησης και της ανατίμησης των εθνικών νομισμάτων, η οποία εξασφάλιζε ίσους όρους ανταγωνιστικότητας και ισοσκελισμένα ισοζύγια εάν δεν υπήρχε το ευρώ, οπότε περιορισμό των χρεών, μετά την υιοθέτηση του έχει αντικατασταθεί από το κόστος εργασίας ανά μονάδα παραγομένου προϊόντος – το οποίο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τις υποτιμήσεις ή ανατιμήσεις, ενώ το χρησιμοποιεί ανέκαθεν η Γερμανία για να ληστεύει τους άλλους.

Έχουμε επί πλέον επισημάνει το βρόμικο ρόλο της Γερμανίας, στην υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, καθώς επίσης στην καταδίκη της στο PSI και στη χρεοκοπία – με τη συμβολή βέβαια Ελλήνων Εφιαλτών. Φυσικά πάντως, δεν ισχυρισθήκαμε ποτέ πως η υπερχρέωση μας οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στη Γερμανία – αφού συνέβαλαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας, με την απίστευτη κακοδιαχείριση των οικονομικών μας, διαφθείροντας παράλληλα τους Πολίτες.

Από το σημείο όμως αυτό και μετά, αδυνατούμε να καταλάβουμε τη θυματοποίηση ενός μεγάλου αριθμού φτωχοποιημένων Ελλήνων – οι οποίοι θεωρούν πως όλες οι ευθύνες για το κατάντημα της χώρας μας, είναι δικές μας!

Εκτός αυτού πως η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται, αλλά διενεργούνται άμεσες ξένες επενδύσεις – χωρίς να βλέπουν ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για παράδειγμα, ξεπουλήθηκε μόλις έναντι 45 εκ. €, της δόθηκαν προίκα 750 εκ. €, της επετράπη να μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί, ενώ πέρυσι συνέβη το έγκλημα των Τεμπών, για το οποίο δεν μπορεί να είναι άμοιρη ευθυνών.

Θετική μεν η ανάληψη ευθυνών από όλους μας, αλλά σίγουρα όχι σε τέτοιο βαθμό – αφού γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους των άλλων. Πολύ αρνητικές όμως οι εσωτερικές συγκρούσεις των κομμάτων, των στελεχών και των ψηφοφόρων τους, ακόμη και με βρόμικες προσωπικές επιθέσεις – αφού έτσι παίζουμε απλά το παιχνίδι των άλλων που ασφαλώς δεν μας θέλουν ενωμένους, ούτε σωστά πληροφορημένους, ούτε βέβαια συνειδητοποιημένους.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!