Το είδαμε και αυτό. Ηχητικό πλήκτρο πορδής στο Android


 Η εφαρμογή τηλεφώνου του Android αναβαθμίζεται και πλέον θα έχει 6 νέα ηχητικά εφέ, σαν ηχητικά emoji. Η νέα λειτουργία εντοπίστηκε στην beta της εφαρμογής τηλεφώνου και βλέπουμε έξι audio emoji πλήκτρα, που θα αναπαράγουν 6 ήχους κατά τη διάρκεια των κλήσεων, τα οποία θα ακούνε και οι δύο συνομιλητές. Άντε τώρα να έχεις επαγγελματική κλήση και να πατηθεί κάποιο τυχαία.

Στα ηχητικά Emoji θα βρούμε εφέ για χειροκρότημα, γέλιο, πάρτι, κλάμα, drums και πορδή. Όταν ο χρήστης πατήσει ένα από αυτά, θα ακουστεί ο ήχος στην κλήση, ενώ θα εμφανιστεί το αντίστοιχο emoji στις οθόνες των ατόμων που είναι στην κλήση.

Εμείς το βλέπουμε λίγο ανούσιο όλο αυτό, καθώς ήδη μιλάμε στο τηλέφωνο και είναι άσκοπο το να στείλουμε emoji σαν αντίδραση για όσα ακούμε, αντί για μια πραγματική αντίδραση με την φωνή μας. Η νέα λειτουργία ίσως ανακοινωθεί στο Google I/O που θα λάβει χώρα στις 14 Μαΐου.

Παρόλα αυτά, κάπου ξεφεύγει το θέμα με τα reactions και τα emojis και η κατάσταση έχει γίνει κάπως ανόητη. Εσείς τι λέτε; Θα θέλατε audio emojis στην συσκευή σας, θα τα χρησιμοποιούσατε; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Η νέα λειτουργία ίσως είναι αποτέλεσμα βαρεμάρας κάποιου μηχανικού της Google. Ας ελπίσουμε πως δεν θα τραβήξει και προς θεού, μην αρχίσετε να σπαμάρετε τους συνομιλιτές σας με ήχους πορδής.