Ιερώνυμος: Σήμερα το ταξίδι-δώρο στον Κυριάκο


 Την πρώτη τους συνάντηση μετά τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Επισκέπτονται δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και στον Ωρωπό, παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας.

Η κοινή τους εμφάνιση έχει σαφή πολιτικό συμβολισμό, λόγω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην Εκκλησία και στις τάξεις των πιστών ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και γίνεται για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης εν όψει της Μ. Εβδομάδας αλλά και των ευρωεκλογών.

Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας στέλνει μήνυμα καταλλαγής, ιδίως μετά τα δυσάρεστα επεισόδια που έγιναν τις προηγούμενες μέρες εις βάρος κυβερνητικών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να κάνουν και δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουν και κατ’ ιδίαν συζήτηση μακριά από τις κάμερες.

Η αρχή της επαναπροσέγγισης κυβέρνησης – Εκκλησίας έγινε με τη συνάντηση που είχαν πριν από τρεις μέρες ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο υπουργείο.