«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία;» ...

 
Στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, και ζητά την επίσπευση των σχετικών ερευνών και τεχνικών διαδικασιών σχετικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε μετωπικά με την επιβατική προκαλώντας «μανιτάρι» φωτιάς...

Ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια, τονίζει σε ανάρτηση του σημειώνοντας πως μετά και το σημερινό ρεπορτάζ του Βήματος πρέπει να δοθεί άμεσα μία έγκυρη απάντηση για τα εξής: 

α. Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού (ξυλόλιο) από την εμπορική αμαξοστοιχία; 

β. Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών; 

Το δημοσίευμα γράφει πως μετά το Πάσχα αναμένεται το πόρισμα καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου σχετικά με τα αίτια της φονικής έκρηξης στα Τέμπη. Η εφημερίδα αναφέρεται σε ερωτήματα, που φαίνεται να απασχολούν νομικούς και τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων και τις δικαστικές αρχές. 


«Το πρώτο από αυτά αφορά την ανίχνευση ξυλόλιου σε επτά διαφορετικά σημεία του χώρου της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Το ξυλόλιο αρχικά συνδέθηκε με το "λιώσιμο" από τις υψηλές θερμοκρασίες- των βαφών των βαγονιών και των υλικών για εξαφάνιση των γκράφιτι» τονίζεται επισημαίνοντας τις διαπιστώσεις πραγματογνωμόνων ότι ότι δεν έχει παρατηρηθεί αλλοίωση της βαφής των συρμών και κυρίως ότι το ξυλόλιο βρέθηκε σε 3-4 σημεία, όπου δεν υπήρχε κοντά κανένα βαγόνι.



Ως εκ τούτου παραμένει το ερώτημα αν το ξυλόλιο προέρχεται από ενδεχόμενη παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για επιτάχυνση των ερευνών του Γενικού Χημείου του κράτους για τυχόν ανίχνευση ουσιών σε μεγάλους όγκους χωμάτων που μεταφέρθηκαν άρον άρον σε ιδιωτικό χώρο στο πλαίσιο της εκχέρσωσης.