Το εμβόλιο κατά του λαϊκισμού...


 Ζήτησε εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και εισέπραξε από τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την κατηγορία ότι είναι λαϊκιστής. Καραμέλα την έχουν κάνει τη συγκεκριμένη λέξη οι κυβερνητικοί παράγοντες και την πιπιλάνε συνεχώς. Είναι λαϊκισμός να ζητάς εκλογές; Αν... το κάνει η αντιπολίτευση με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι λαϊκισμός και μάλιστα πολύ επικίνδυνος. Αν το κάνει η Νέα Δημοκρατία από τη θέση της αντιπολίτευσης και στην κυβέρνηση είναι οι μισητοί εχθροί της δεν είναι λαϊκισμός, αλλά πράξη ευθύνης και πατριωτική κίνηση γιατί πρέπει ο λαός να αποφασίσει για την πορεία της χώρας η οποία βουλιάζει εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που κάνουν οι άλλοι.

Οταν εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι αυτός δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των πολιτικών αρχηγών του δικού του και των άλλων κομμάτων που ζητούσαν πρόωρες εκλογές τρεις φορές την εβδομάδα, ενίοτε για ασήμαντους λόγους. Ελεγε ότι πρέπει να αλλάξουμε τη λογική που επικρατεί στην πολιτική σκηνή κι αυτός θα βάλει τα θεμέλια, ελπίζοντας ότι θα βρει μιμητές. Δεν είχε περάσει ούτε ένας μήνας και ο νέος αρχηγός της Δεξιάς έκανε με τυμπανοκρουσίες αυτό που αποδοκίμαζε στεντορείως. Ζήτησε πρόωρες εκλογές.

Γιατί; Μα για να σώσει τη χώρα από τον όλεθρο. Ευγενής στόχος. Ψέμα και μάλιστα καραμπινάτο, αλλά τα οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα που σήμερα μας λέει ότι τον πολεμούν (οι πέτρες έμειναν στη θέση τους), έβαλαν πλάτη στον εκλεκτό τους και τον αποθέωσαν. Ούτε κιχ έβγαλαν για τη δέσμευσή του. Τότε όμως δεν ήταν λαϊκιστής ο κ. Μητσοτάκης. Ηταν απλώς ένας υπεύθυνος πολιτικός που απαιτούσε να ερωτηθούν οι πολίτες και να γλιτώσουμε από τις περιπέτειες που πήγαινε να μπλέξει την πατρίδα (ιδιοκτησία της Δεξιάς από αρχαιοτάτων χρόνων) ο συρφετός των άπιστων, των απάτριδων, των ερασιτεχνών, των οπαδών του Τσάβες, του Κιμ Ιλ Σουνγκ και γενικώς όλων των «κόκκινων δικτατόρων» που ήταν τα ινδάλματα των ακροαριστερών.

Θα πει κάποιος: «Μα είναι μόνον αυτή η στριφογυριστή που έκανε ο κ. Μητσοτάκης;». Το βιογραφικό του όντως είναι γεμάτο με οπορτουνισμούς. Αυτός δεν μας έλεγε ότι η κυβέρνησή του θα χτυπήσει με γρήγορες κινήσεις και θα εξουδετερώσει τη μάστιγα που ταλαιπωρεί το κράτος από την ίδρυσή του, δηλαδή τον διορισμό σε όλο τον κρατικό μηχανισμό πολιτών με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητά τους; Αυτός δεν μας έλεγε ότι είναι ο επικεφαλής της ταξιαρχίας των αρίστων και δεν πρόκειται να στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με τα παιδιά της Νέας Δημοκρατίας; Αυτός. Αν βρείτε κάπου στη δημόσια διοίκηση όχι μόνο σε επιτελικά πόστα αλλά και σε δευτερεύουσας σημασίας θέσεις κάποιον που δεν είναι νεοδημοκράτης, να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Αυτός δεν μας έλεγε ότι θα σέβεται τους νόμους και το Σύνταγμα έτσι ώστε να εμπιστευθούν οι πολίτες τους θεσμούς; Αυτός. Αυτός άλλαξε νόμους για να προστατεύσει τους ισχυρούς του χρήματος και των τραπεζών. Αυτός δεν δίστασε να γράψει το Σύνταγμα (άρθρο 16) στα παλαιότερα των πολυτελών υποδημάτων του προκειμένου να βοηθήσει τους φίλους του κόμματός του και της οικογένειάς του που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της εκπαίδευσης. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Μην τολμήσει όμως κανείς να εγκαλέσει τον πρωθυπουργό για λαϊκισμό. Αυτή η… ασθένεια πλήττει μόνο τους αντιπάλους του. Ο ίδιος έχει κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου και είναι θωρακισμένος.

Τάσος Παππάς

efsyn.gr