Το SPAK συλλαμβάνει τον διορισμένο δήμαρχο Χιμάρας


 Mε εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας του SPAK ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, συνελήφθη πριν από λίγο.

 Ο Μπελέρης στέλνει στο SPAK την Αλβανίδα ΥΠΕΞ, τον σύζυγό της και τον Γκόρο

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ακόμη 4 άτομα φέρονται να έχουν καταλήξει σε χειροπέδες. Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ο Γκόρος και ένα άλλο άτομο που ταυτοποιήθηκε ως Mihallaq Bonjaku συνελήφθησαν, ενώ άλλα τρία τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Έτσι, αναφέρεται ότι οι συλλήψεις σχετίζονται με τη στρατηγική επενδυτική ιδιότητα του Artan Gaçi, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Olta Xhaçka, σε κτήμα του Mihallaq Bonjaku.

Ο Mihallaq Bonjaku ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί η περιουσία του, ή μάλλον ένα μέρος της περιουσίας, για την οποία ο Artan Gaçi, είχε κηρυχθεί στρατηγικός επενδυτής και είχε ξεκινήσει την κατασκευή πολυτελούς θερέτρου. Όπως δηλώνει, η περιουσία του ήταν περιφραγμένη και δεν του επέτρεπαν να μπει μέσα.

Θυμίζουμε ότι ο Γκόρο παρέμεινε στη θέση του δήμαρχος της Χιμάρας, παρόλο που έχασε τις εκλογές της 14ης Μαΐου από τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή για εξαγορά ψήφων.