Σκάνδαλο Novartis: Το βίντεο που εκθέτει τον Σταύρο Κοντονή 
Ο Σταύρος Κοντονής κατήγγειλε για δεύτερη φορά την ύπαρξη ενός παρα-υπουργείου μέσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης την περίοδο του σκανδάλου Novartis. Πρόκειται για το δικό του υπουργείο καθώς ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος και οι αιτιάσεις του αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ας κάνουμε μια αναδρομή στα γεγονότα της εποχής.

Ο Κοντονής ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης 5 Νοεμβρίου 2016.

Η έρευνα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για την Novartis ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 με πρώτο υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και ιατρών έπειτα από διαταγή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αφότου ο Σταύρος Κοντονής προσκόμισε φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου συγκαλείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχει ο υπουργός Δικαιοσύνης με αντικείμενο την διαβίβαση της δικογραφίας για την Novartis στην Βουλή. Οι εισαγγελείς διαφθοράς είχαν σκοντάψει σε ενδεχόμενες ευθύνες για δύο πρώην πρωθυπουργούς και 8 πρώην υπουργούς.

Ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, «υπενθύμισε ότι πριν από ένα έτος είχε δηλώσει πως το σκάνδαλο της Novartis είναι μεγαλύτερο από αυτό της Siemens και αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα».

Την επομένη ημέρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 δηλώνει ότι έχει δει την δικογραφία και πως το μισό Υπουργικό Συμβούλιο του Σαμαρά εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis. Τον ρωτούν για την δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την Μεταπολίτευση και θυμίζει ότι αυτός έχει πει ότι είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Siemens. Συμπληρώνει, δε: «Μην εκπλαγείτε κι εσείς και, μάλιστα, σε ένα βαθμό υπερθετικό».

Δείτε το βίντεο