Πανικόβλητοι! Σε ασκήσεις επικίνδυνης ισορροπίας οι βουλευτές Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας

 
Ενόσω ο πρωθυπουργός από βήματος της Βουλής καλούσε τον πρώην συνέταιρό του Βαγγέλη Μαρινάκη να κατέλθει στον πολιτικό στίβο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν φοβάται τα «μεγάλα πορτοφόλια» αλλά και πως δεν κυβερνάει με… συνεταίρους, οι «γαλάζιοι» βουλευτές τον καταχειροκροτούσαν όρθιοι.

Οταν ο πύρινος λόγος του πρωθυπουργού έναντι των μεγάλων συμφερόντων τελείωσε, οι κάμερες έκλεισαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σταμάτησε να παριστάνει τον… Σαλβαντόρ Αλιέντε, τα γεμάτα οργή πρόσωπα των βουλευτών χλόμιασαν και τα σύννεφα εμφανίστηκαν πάνω από τα πηγαδάκια στο εντευκτήριο. Τα ερωτήματα ήταν πολλά, αλλά δύο ήταν αυτά που κυριάρχησαν: Πρώτον, «γιατί ο Κυριάκος έβαλε τον Παπασταύρου και τον Μπρατάκο να πάνε στη… φωλιά του λύκου το βράδυ της Κυριακής;» και, δεύτερον, «πόσο θα το τραβήξει ο Μαρινάκης σε αυτή τη σύγκρουση;».

Κι αν για τους βουλευτές της περιφέρειας αυτά τα ερωτήματα είναι περισσότερο πολιτικά, για τους βουλευτές του Νότιου Τομέα και, δη, του Πειραιά είναι υπαρξιακού χαρακτήρα. Δεν είναι, άλλωστε, και λίγο να καλείσαι να ισορροπήσεις μεταξύ του αρχηγού του κόμματος και του πρώην συνεταίρου του.

Οργανική σχέση

Για ορισμένους, μάλιστα, βουλευτές που έχουν και οργανική σχέση με το συγκρότημα Μαρινάκη τα ερωτήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα, καθώς, όπως είναι γνωστό, ιστορικά οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι και αυτοί που αφήνουν πίσω τους τα μεγαλύτερα θύματα.

Η εικόνα που παρουσίαζαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές έχει φτάσει ήδη στα αυτιά των ενοίκων του Μαξίμου, που γνωρίζουν καλά πως μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια χτίστηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των βουλευτών του και των στελεχών του ομίλου. Υπουργοί, άλλωστε, και τηλεπερσόνες παρουσίαζαν ίδιες εκδηλώσεις, οι κοινωνικές συνευρέσεις έδιναν κι έπαιρναν, ενώ τα στεγανά γκρεμίστηκαν μπροστά στον κοινό στόχο τους.

Αυτή η ταύτιση συμφερόντων και η πρόσδεση ατόμων που τότε έσωζαν κυβερνήσεις σήμερα κινδυνεύουν να τις γκρεμίσουν, αφήνοντας πίσω συντρίμμια, σκόνη και θρύψαλα. Εκτός κι αν ο πολυπόθητος συμβιβασμός που όλοι στη «γαλάζια» παράταξη περιμένουν με ανυπομονησία έρθει και σώσει τους δύο συνεταίρους από αυτόν τον αιματηρό εμφύλιο.