Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικαλούνταν το μονταρισμένο ηχητικό


Tο μονταρισμένο ηχητικό που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου, πριν καν κλείσει ένα 24ωρο από το έγκλημα-δυστύχημα των Τεμπών, περιείχε πολιτικό δόλο.

Μονταρίστηκε γρήγορα-γρήγορα από κάποιους ώστε να ενισχύσει το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Το ξεκίνησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με το διάγγελμά του το απόγευμα της επομένης του εγκλήματος και συνεχίστηκε αμέσως μετά με το μονταρισμένο ηχητικό που βγήκε στο Πρώτο Θέμα.

Πάνω σε αυτό το μονταρισμένο ηχητικό λοιπόν «πάτησε» ο πρωθυπουργός λίγο διάστημα μετά για να τονίσει στο υπουργικό συμβούλιο, περίπου μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ότι το ακούει, το μονταρισμένο υλικό, νιώθοντας όπως όλοι οι Έλληνες, οργή και ντροπή.  

Αλήθεια, πως παγιδεύτηκε έτσι ο πρωθυπουργός και δεν είδε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ που επικαλείται διαρκώς εδώ και δύο μέρες ο Αδωνις Γεωργιάδης; Είναι το ανόητο επιχείρημα του υπουργού, από την Κυριακή αξημέρωτα, για τη «δήθεν "αποκάλυψη" της εφημερίδος ΒΗΜΑ», δήθεν αποκάλυψη επειδή «είχε αναδειχθεί εκείνες τις πρώτες μέρες του δυστυχήματος από την Κρατική ΕΡΤ αλλά και από την εφημερίδα Έθνος».

Πού ήταν λοιπόν τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης να διακόψει τον κ. Μητσοτάκη και να του πει, «κύριε πρωθυπουργέ δεν ισχύει αυτό που λέτε, δεν είδατε την ΕΡΤ και το Έθνος που ανέδειξαν την αλήθεια και αναίρεσαν τους επίμαχους διαλόγους οι οποίοι σας προκάλεσαν οργή και ντροπή;».

Το αφήγημά τους μπάζει από παντού.