Κάνει τον ανήξερο για το μπάζωμα στα Τέμπη...


Αλχημείες με την ανακοίνωση αλλοίωσης του χώρου...

Μετά από τα ερωτήματα που απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το έγκλημα στα Τέμπη, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος απέφυγε να απαντήσει εάν επιθυμεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.
Για τις δηλώσεις που είχε κάνει λίγες μέρες μετά το δυστύχημα και σύμφωνα με τις οποίες περιέγραφε την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας», ο κ. Τριαντόπουλος αντέτεινε πως ανάμεσα στα καθήκοντα του ήταν και να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τα τεκτενόμενα σε σχέση με τα Τέμπη.

Προηγουμένως ο νυν υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιστρέτευσε ένα νέο αφήγημα. Σύμφωνα με αυτό, δεν ήταν αυτός που συντόνιζε τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, (όπως σημειωτέον είπε ο Θάνος Πλεύρης στην Εξεταστική), αλλά της κρατικής αρωγής. 

«Δεν υπήρχαν εντολές, υπήρχαν πρωτόκολλα και προβλεπόμενες διαδικασίες. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ. Το γνωρίζετε κύριοι συνάδελφοι, αλλά δεν το αναφέρετε» είπε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για συνωμοσιολογία και μη στοιχειοθετημένες εικασίες που σκοπό έχουν το μικροκομματικό συμφέρον.

ΑΥΓΗ