Αμετανόητος ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του, επιμένει πως δεν έχει καμία ευθύνη για το έγκλημα στα Τέμπη!

0


 Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε επιτέλους και μίλησε στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που έχουν καταθέσει κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Δεν υπάρχει κανείς άλλος σε αυτή την αίθουσα που να επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από εμένα. Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι».

Ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίμαχη Σύμβαση 717:

«Αν κάποιοι καθυστέρησαν ήταν αυτοί που είχαν την ευθύνη το 2016-2017-2018. Αν η κυβέρνηση της ΝΔ διέκοπτε την 717 το ελληνικό δημόσιο θα επέστρεφε χρήματα. Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα, δυστυχώς. Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών. Κατηγορείτε κι εμένα για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική. Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις για να επιβιώνεις πολιτικά. Να πατάς στον ανθρώπινο πόνο… Να διαχέεις το μίσος από σκοτεινούς μηχανισμούς στο διαδίκτυο. Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Έλληνας;

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο ομιλών βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας. Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως έκαναν άλλοι στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα στην εποχή μας… Καμιά βουλευτική ασυλία δεν έχω για τα Τέμπη. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος».

Ακόμη ανέφερε πως στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της ΝΔ. Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξής μας που ισχυροποίησε τη Δημοκρατία, αυτή η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων. Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε να φοβηθώ. Και χωρίς κραυγές… Από το Οκτώβριο είχα ζητήσει από όσους με επικρίνουν να ζητήσουν σύσταση προανακριτικής επιτροπής, να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ να δούμε αν και πόση βάση έχει. Εδώ, όχι στα λαϊκά δικαστήρια. Η μοιραία νύχτα ήταν συσσώρευση λαθών. Και υπήρξε και ομολογία. Με κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)